Aktualno

Ruski milijarder ostao bez jahte od 400 milijuna dolara, viđali smo je i kraj Lokruma!

sailing yaht A030

Najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko i njezin suprug, ruski multimilijarder Andrej Meljničenko ostali su bez svoje jahte vrijedne 400 milijuna dolara. Riječ je o jahti čudnovatog izgleda koja je plijenila pažnju građana i kad je bila usidrena u moru kod Lokruma prije dvije godine.

Jahtu je slavnom paru u Trstu zaplijenila talijanska policija i to nekoliko dana nakon što se Andrej našao na popisu sankcija Europske unije zbog ruske invazije na Ukrajinu, piše Dnevnik.hr.

Radi se o jednoj od najvećih ikad napravljenih jedrilica ove vrste. Upravo je ova 142,81 metara duga i 24,88 metara široka jahta bila poklon Meljničenka njegovoj supruzi. Djelo je Filipa Starka, napravljena je u futurističkom stilu u brodogradilištu u Kielu.

sailing yaht A054

Uzor Filipu Starku bili su, prema dostupnim informacijama, američki ratni brodovi, no njen izgled je osmišljen i da bi se mogla obraniti od modernih gusara. Jahta inače može primiti oko 20 gostiju i posadu od 54 člana. Cijena jahte iznosila je, prema procjenama oko 450 milijuna dolara.

 

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist