DuList IN

Cavtat na listi destinacija koje se moraju posjetiti u 2024. godini

Cavtat na listi destinacija koje se moraju posjetiti u 2024. godini

Cavtat se na još jednom nastao na listi popularnih turističkih destinacija. Ovoga puta riječ je o listi mjesta koje je objavio Matador Network, a koja se moraju posjetiti u 2024. godini, prije nego što ih svi otkriju.
-Putovanja su u velikom porastu došla 2023. godine, a Svjetsko vijeće za putovanja i turizam predviđa da će gospodarski učinak turističke industrije u 2023. iznositi 95 posto rekordnih razina iz 2019. (a 34 zemlje premašile su razine iz 2019.). Ipak, s povratkom putovanja došao je i povratak prekomjernog turizma u brojna popularna mjesta diljem svijeta. Ovih 10 odredišta savršena su za putovanje 2024. i nude iste prirodne ljepote, kulturna iskustva i avanturu kao i mjesta koja se uvijek iznova pojavljuju na vašim feedovima društvenih medija – ističu iz Matador Network.
Cavtat je, kako pišu, savršeno mjesto za svakoga tko želi preskočiti masu turista u popularnijim gradovima zemlje. Poznat po svojoj rivi, šljunčanim plažama, muzejima i povijesnoj arhitekturi, svoje putovanje lako možete bazirati na Cavtatu ili ga posjetiti dok ste u Dubrovniku.
-Između plaža Žal i Rat imat ćete mnogo mogućnosti za sunčanje i uživanje u čistom plavom moru dok odsjedate u hotelima uz more s pogledom na plažu. Za kulturni doživljaj posjetite kuću poznatog slikara s prijelaza 19. stoljeća i Cavtaćanina Vlaha Bukovca. Kuća iz njegova djetinjstva sada je muzej posvećen njegovom radu. Izlet u Cavtat može se zaokružiti jednodnevnim posjetom Dubrovniku i biciklističkim izletima kroz voćnjake, vinograde i maslinike Konavala – napisali su.

Pročitajte još

Baby Lasagna nakon prolaska u finale: ‘Dragi Hrvati, nadam se da ste ponosni’

Dulist

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo