Kultura

ČAROBNO! Uživajte na promociji tradicionalnih japanskih kimona u našem teatru

ČAROBNO! Uživajte na promociji tradicionalnih japanskih kimona u našem teatru

We Link NPO JCEA – Hrvatsko japansko društvo razmjene i Kazalište Marina Držića pozivaju Vas 5. svibnja od 20h u Kazalište Marina Držića na promociju tradicionalnih japanskih kimona uz sudjelovanje Klape Kaše i glumice Srđane Šimunović! Ulazak je slobodan uz prethodnu rezervaciju ulaznica na blagajni kazališta ili na tel (020) 321 088 te e-mail: blagajna@kmd.hr.

Yuko Murakami je voditeljica škole kimona koje se nalaze u prestižnim dijelovima Tokija, Omotesando i Aoyama u kojima ima više od 1000 polaznika koje podučava nošenju kimona i lijepom ponašanju dok ga nose. Nošenje kimona ne samo da izražava ljepotu Japana, već i utjelovljuje duh Japana.

“Poštujemo ljepotu tradicionalne japanske kulture i stvaranja koje se prenosi kroz neumorne napore kreatora. Nadamo se da ćemo to moći izbliza demonstrirati širokom krugu ljudi diljem svijeta, kao i prenijeti sve tajne vrijednosti japanskim novim generacijama koje dolaze. Kako bismo ne samo očuvali tradiciju već je i razvijali, proizvodimo i prodajemo haljine, torbe i sl. koristeći uzorke kimona i šivajući ih zapadnjačkim trodimenzionalnim tehnikama krojenja.”

Foto/Izvor: We Link NPO JCEA – Hrvatsko japansko društvo razmjene i Kazalište Marina Držića

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist