Županija

Caritasu za projekt ‘Ruka Dobrote’ uručen ugovor vrijedan više od 840 tisuća kuna

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić uručila je u petak ugovor za projekt “Ruka Dobrote”, vrijednosti 843.770,14 kuna, ravnateljici Caritasa Dubrovačke biskupije Sanji Šanje. Svečanosti uručenja također je nazočio župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević te pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić, kao i gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić.

Radi se, naime, o ugovoru koji je sklopljen između Ministarstva i Caritasa za projekt “Ruka Dobrote”, kojem je cilj ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili oosnovne materijalne pomoći, a koji je sufinanciran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

– Uvijek je lijepa prigoda kad unaprjeđujemo brigu o najranjivijim skupinama u našem društvu, jer uspjeh jedne zajednice se u dobroj mjeri ogleda i standardom najpotrebitijih. Dobro je da mi u Županiji, zajedno s Gradom i uz potporu Ministarstva, zajednički brinemo o ovom segmentu.”, kazao je župan Dobroslavić. Podsjetio je i kako mi ovdje u županiji imamo ustanove kojima je osnivač država, a o kojima brigu vodi Ministarstvo – četiri Centra za socijalnu skrb, pet ustanova koje brinu o starijim osobama i osobama s teškoćama u razvoju i koje dobro skrbe o skupinama za koje brinu, ali je posebno istaknuo Caritas Dubrovačke biskupije i zahvalio na svemu što čine: “Posebno bih istaknuo vrlo osjetljivo područje zaštite od nasilja, posebno žene i djece, i na inicijativu Vlade smo upravo s Caritasom osnovali Sigurnu kuću, odnosno za početak privremeno rješenje, a i dobit ćemo trajno rješenje, također s Caritasom, i na taj način će zaštita od nasilja biti još bolja i kvalitetnija – rekao je između župan Dobroslavić te čestitao ravnateljici Caritasa Dubrovačke biskupije na ovom ugovoru koji će im danas biti uručen.

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić u svom je obraćanju podsjetila na projekte koje Ministarstvo provodi na području naše županije, pri tome kao posebno uspješan istaknuvši Projekt “Zaželi”.

– Dubrovačko-neretvanska županija je temeljem natječaja iz EU fondova pod nazivom “Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja u obitelji” potpisala Ugovor o financiranju projekta “Josipov dom” u iznosu od 11,5 milijuna kuna. Ovom prilikom bih u ime Vlade i Ministarstva zahvalila Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Caritasu što je zajedničkim snagama omogućeno rješavanje problema skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te će Dubrovačko-neretvanska županija imati trajno rješenje za sve korisnike koji su u potrebi – rekla je državna tajnica Mađerić. Uz zahvalu za suradnju na svim projektima koji su u realizaciji, na ovome za koji se danas uručuje ugovor, ali i na svim budućim projektima, državna tajnica Margareta Mađerić istaknula je kako su kvalitetna suradnja i visok stupanj razumijevanja s jedinicama lokalne samuprave, Županijom, nevladinim sektrorom, Caritasom i Crvenim križom rezultiralo projektima na dobrobit onima kojima je pomoć najpotrebitija – ranjivim skupimama od naše djece do mladih, starijih i nemoćnih.

Pročitajte još

Dobroslavić sudjelovao na Kolegiju župana u Zagrebu

Dulist

Većina stonskih vijećnika traži novo trasiranje za Lučino razdolje, Kunica: Izražena je nesigurnost u projekt

Dulist

Bračni par Menzel dvadeset godina vjerni Slanome

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija