Zanimljivosti

Čari bečke kuhinje

Čari bečke kuhinje

U kulinarstvu bečka kuhinja je raširena po cijeloj Europi i svijetu, te je također sastavni dio naše domaće, hrvatske kuhinje. U bečkoj kuhinji koristi se meso svinjetine, govedine i peradi.

Svatko od nas će je prepoznati po Bečkoj šnicli, pečenim pilićima i patkama, kuhanoj govedini te raznim tjesteninama od jaja i krumpira.

Zbog njenih slasnih jela, ukusnih umaka i tjestenine rađene po starim domaćim recepturama, ja sam odlučio sastaviti jelovnik od meni najdražih specijaliteta i podijeliti ih s vama, dragi čitatelji

Bitne karakteristike ove jedinstvene kuhinje sastoje se u tome da jela moraju biti pripremljena od svježih namirnica, kvalitetnih dijelova mesa, dok porcije moraju biti obilate.
 
OD ŠNICLE DO SAHER TORTE
 
Zbog njenih slasnih jela, ukusnih umaka i tjestenine rađene po starim domaćim recepturama, ja sam odlučio sastaviti jelovnik od meni najdražih specijaliteta i podijeliti ih s vama, dragi čitatelji.
Tako ćete na našem jelovniku u restoranu Mozart pronaći original bečku šniclu od teletine sa restanim krumpirom, pancetom i salatom prelivenu domaćim umakom, domaću goveđu juhu s rezancima od palačinki i petrusina te poznate slastice kao što su saher torta i mnoga druga jela bečke i hrvatske kuhinje na posebnim ponudama.
Dragi čitatelji za sljedeći broj duLista pripremite tave i kuhače jer ću vam odati jedan od recepata s našeg jelovnika.
 
 
RESTAURANT MOZART
Lapadska obala 20
Dubrovnik
Telefon: + 385 20 356 981
mobitel: +385 (0)91 451 04 33
e-mail: info@restaurant-mozart.com
www.restaurant-mozart-dubrovnik.com

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist