Zanimljivosti

Napustila nas je Danica Casagrande

Zauvijek nas je napustila jedna od najstarijih Dubrovkinja, gospođa Danica Casagrande, poznata i kao teta Danica. Preminula je sinoć u 90. godini života.

Uvijek nasmijana i vesela teta Danica bila je najstarija dubrovačka vodička, ujedno i najstarija spisateljica, a iza sebe ostavila je i dvije objavljene knjige „Moja putovanja“ i „Sve moje godine“.

Danica Casagrande rođena je 15. ožujka 1922. godine u Stomorskoj na otoku Šolti, odakle se s obitelji preselila u Split. Davne 1938. godine njen otac zaposlio se u Dubrovniku kao povjerenik Saveza pomoraca, pa se i ona nakon završene Građanske srednje škole doselila u Dubrovnik gdje joj je u istoj ustanovi ponuđen posao činovnice.  

Početkom Drugog svjetskog rata ponovno se vratila u Split, a odatle je zbog nesigurne ratne situacije prešla na Vis te zatim u El Shattu, poznati egipatski izbjeglički zbijeg, gdje je provela dvije godine. Neposredno poslije rata vratila se ponovno u Dubrovnik i udala se 1946. godne za dubrovačkog pomorca Balda Casagrandea. Danica i Baldo Casagrande imaju dvije kćeri Katiju i Željku, troje unučadi i troje praunučadi. Teta Danica u mirovinu je otišla kao turistički vodič putničke agencije Atlas.

Teta Danica punih 59 godina bila je turistički vodič, a još je do prije četiri godine znala voditi goste.

Sprovod Danice Casagrande održat će se sutra u 19 sati na groblju Boninovu.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija