Koronavirus u Hrvatskoj

Capak: Malo je vjerojatno da će se 1. travnja popuštati mjere

kresimir capak

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a poručio je da nije izgledno da ćemo do ljeta cijepiti 50 posto populacije, a što se ranije najavljivalo – i to zbog situacije s usporenom isporukom cjepiva. Također, što se tiče novih mjera od 1. travnja, kaže da je ‘malo vjerojatno’ da će, s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, biti daljnjih popuštanja, prenosi HRT.

Čelnik HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj. Danas gotovo 1900 novozaraženih, u tri županije, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i gradu Zagrebu više je od 1000 novih slučajeva.

– Moramo spomenuti klasične mjere, ako ih se držimo i ako se držimo što je propisao Nacionalni stožer, možemo smanjiti broj novooboljelih. Dakako, popuštanje koje smo uveli doprinosi povećanju broja oboljelih – rekao je Capak. Kaže da je teško reći radi li se o trećem valu ili ‘repu drugog’, dodajući da to uostalom i nije toliko bitno.

– U svakom slučaju imamo porast broja novooboljelih, koji je nešto sporiji, ali je ipak dramatičan. Radi se ipak o velikom rastu, potrebno je to suzbiti ako je to moguće – ističe.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist