Aktualno

Butković: ‘Mnoge su generacije sanjale da se Pelješki most napravi’

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za N1 je u četvrtak navečer govorio o spajanju Pelješkog mosta. Pelješki most je projekt svih projekata, rekao je.

-Danas je veliki događaj. Mnoge su generacije sanjale da se on napravi, preko 20 godina traju volja i želja, a mi smo privilegirana generacija koja ostvaruje projekt uz financije iz EU-a. Ovim mostom spaja se hrvatski teritorij. Ovo su trenuci koji se ne događaju svaki dan, a nakon ovoga treba završiti i most i pristupne ceste – rekao je Butković.

Što se tiče toga kako susjedi gledaju na gradnju mosta, kazao je kako su u fazi prije početka gradnje postojali pritisci nekih političkih stranaka i političara iz BiH, donosi N1.

-Tada je Plenković sjeo s Jean-Claude Junckerom i mogli smo početi graditi, jer je financiranje bilo odobreno. Most se nalazi na 500 metara od razgraničenja, pravo neškodljivosti BiH neće biti ugroženo. Mi smo prihvatili sve argumente da visina bude 55 metara, a širina plovnog puta 200 metara. Takav projekt je napravljen, takav most sagrađen i nema razloga ni za kakve tenzije. Ovim mostom spajamo svoj, europski teritorij – rekao je Butković. U lipnju treba završiti sve pristupne ceste, rekao je.

-Ovo je velik trenutak za sve građane i Pelješca i Korčule. Za Pelješac je ovo od velikog turističkog značaja, a građani neće više trebati putovnicu da bi došli kući – kazao je.

Naglasio je kako ovo nije otvaranje mosta, nego obilazak radova i svečanost spajanja mosta i hrvatskog teritorija. Što se tiče uzvanika, rekao je:

-Smatrali smo da najzaslužniji ljudi iz izvršne vlasti, počev od Plenkovića, ministar, te predsjednik uprave Hrvatskih cesta trebaju biti tu danas. Kada bude otvaranje mosta i cijelog projekta, bit će tu i uzvanici i više mjesta za sve – kazao je Butković.

Pročitajte još

FOTO Vijenci i cvijeće za sve poginule na moru

Dulist

43 PREKRŠAJA Trgovci zavaravali kupce tijekom ljetnog sniženja i akcija za početak škole

Dulist

AUDICIJA U NEDJELJU Dođite i postanite Linđovac!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija