Politika

Bureci s pogledom na Svetog Vlaha

Bureci s pogledom na Svetog Vlaha

Gosti će uskoro bureke i ćevape moći jesti s pogledom na Crkvu svetog Vlaha – govorila je u svom vijećničkom pitanju Dubravka Marunčić

aludirajući na objekt fast fooda koji bi uskoro svoja vrata trebao otvoriti na sred Straduna, s tim da će se ispred lokala postaviti i stolovi.

– Postoje najave da će lice grada biti još lošije u smislu velikog broja stolova i stolica, otvaraju se novi kafići i lokali, čak tri od čega jedan na Stradunu, dva u Širokoj. Zašto gradska uprava još nema uspostavljenu politiku upravljanja javnim prostorima koja bi bila po mjeri ovog grada. Sklad i život po mjeri građana koristili ste kao parole u kampanji, a sad se to svima nama odbija o glavu – govorila je Dubravka Marunčić.

Na to je gradonačelnik izjavio da će rado razmotriti prijedlog da se Celi i objektu vijećnika Tomislava Ivušića maknu svi stolovi ispred Crkve svetoga Vlaha, budući da "samo vijećnik Ivušić tamo ima stolove".

– Ako smatrate da to treba napraviti, predložit ćemo da se skinu svi stolovi ispred Cele, odnosno da se očiste svi stolovi ispred svetinje ovog grada – govorio je Vlahušić, istaknuvši kako on i gradska uprava smatraju neprimjerenim da se ispred lokala, koji nisu u vlasništvu Grada, stavljaju stolovi, ali tu Grad ništa ne može, rekao je.

– On se stalno ruga svima. Ovo je neugodno i drsko od vas da ovdje direktno prozivate naše vijećnike – govorila je Marunčić, na što je iz klupe Dubravka Šuica dobacila kako predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti nije zaštitila vijećnika.

– Kako mogu biti zadovoljna s ovakvom drskošću gradonačelnika. Niste ništa rekli što će biti sa stolovima koji će ovih dana 'istrčati', i nemojte mi se prtiti u Ivušića – poručila je Marunčić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist