Politika

Bureci s pogledom na Svetog Vlaha

Gosti će uskoro bureke i ćevape moći jesti s pogledom na Crkvu svetog Vlaha – govorila je u svom vijećničkom pitanju Dubravka Marunčić

aludirajući na objekt fast fooda koji bi uskoro svoja vrata trebao otvoriti na sred Straduna, s tim da će se ispred lokala postaviti i stolovi.

– Postoje najave da će lice grada biti još lošije u smislu velikog broja stolova i stolica, otvaraju se novi kafići i lokali, čak tri od čega jedan na Stradunu, dva u Širokoj. Zašto gradska uprava još nema uspostavljenu politiku upravljanja javnim prostorima koja bi bila po mjeri ovog grada. Sklad i život po mjeri građana koristili ste kao parole u kampanji, a sad se to svima nama odbija o glavu – govorila je Dubravka Marunčić.

Na to je gradonačelnik izjavio da će rado razmotriti prijedlog da se Celi i objektu vijećnika Tomislava Ivušića maknu svi stolovi ispred Crkve svetoga Vlaha, budući da "samo vijećnik Ivušić tamo ima stolove".

– Ako smatrate da to treba napraviti, predložit ćemo da se skinu svi stolovi ispred Cele, odnosno da se očiste svi stolovi ispred svetinje ovog grada – govorio je Vlahušić, istaknuvši kako on i gradska uprava smatraju neprimjerenim da se ispred lokala, koji nisu u vlasništvu Grada, stavljaju stolovi, ali tu Grad ništa ne može, rekao je.

– On se stalno ruga svima. Ovo je neugodno i drsko od vas da ovdje direktno prozivate naše vijećnike – govorila je Marunčić, na što je iz klupe Dubravka Šuica dobacila kako predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti nije zaštitila vijećnika.

– Kako mogu biti zadovoljna s ovakvom drskošću gradonačelnika. Niste ništa rekli što će biti sa stolovima koji će ovih dana 'istrčati', i nemojte mi se prtiti u Ivušića – poručila je Marunčić.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija