Politika

BUPIĆ O OSTAVCI: Dragutin Lesar je pokazao dosljednost

bupic269

Ostavku Dragutina Lesara na mjesto predsjednika  Hrvatskih laburista komentirao nam je gradski vijećnik iz redova Laburista Matko Bupić.

Podsjetimo, Lesar je ostavku podnio sinoć,  minutu nakon što su iz DIP-a došli prvi privremeni rezultati izbora gdje se pokazalo da su Laburisti izgubili dosadašnji jedan zastupnički mandat u EU parlamentu.

– Pokazao je jednu dosljednost u smislu osjećaja odgovornosti. Sigurno je da on nije jedini ‘zaslužan’ za ovakav rezultat, ali iz osjećaja odgovornosti dao je ostavku, što ja cijenim s jedne strane. S druge strane žao mi je da to tako, vidjet ćemo kako dalje, ne znam vam u ovom trenutku reći ništa više –  kratko je naglasio za DuList Matko Bupić.

Osvrnuo se  i na rezultate izbora.

– Malo mi je neobično da od 11 izabranih zastupnika, 10 ih je sa lista dviju velikih stranaka koje su toliko loših stvari učinile ovome narodu i državi, što očito našim građanima ne smeta i očito oni to i dalje žele nagraditi. A 11. zastupnik je s liste koja se zalaže za prostituciju i marihuanu, pa gledajući s te strane, ne vidim  puno optimizma. Možda je optimistično samo to što je svega 25 posto građana izašlo na izbore, a ostalih 75 posto je pokazalo da ne drži puno do Europskog parlamenta ni do važnosti ovih izbora. Tu vidim optimizam, rekao bih – naglasio je.

Na pitanje je li razočaran, odgovorio je:

– Ne mogu reći da sam razočaran, ali sam očekivao da će to jedno mjesto biti, kao što su istraživanja javnog mijenja pokazivala. Ovo je svakako lošije od onoga što smo očekivali ali nisam očajan zbog toga niti će svijet stati. Idemo dalje, preslagivanja se rade, ali ne dovoljno koliko bi trebalo.  Naročito kada uzmete u obzir činjenicu da je od 11 zastupnika njih 10 sa starih lista, koje su pokazale kroz ovih 20 godina što mogu napraviti i što su napravile. To je ono što me obeshrabruje, ali to je izbor samo onih 25 posto građana koji su interesom i iz drugih razloga vezani za te velike stranke.  Tu pak vidim utjehu u ovom stanju – zaključio je.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ IPAK NEĆE BITI JEDINI Viktorija Knežević ulazi u Sabor

Dulist

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić

Vijećnici izglasali uvjete prometovanja oko Grada uz četiri suzdržana glasa

Andrea Falkoni Račić