Aktualno

BUDITE OPREZNI U subotu smo na udaru jakog i olujnog juga

BUDITE OPREZNI U subotu smo na udaru jakog i olujnog juga

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 3. listopada 2020. narančasto upozorenje za Istru, Kvarner, Liku i Dalmaciju. Ovim upozorenjem je zbog jakog i olujnog juga obuhvaćeno i dubrovačko područje, a očekuju se udari juga od 75 do 110 kilometara na sat.
Upozorenje prenosi i Ravnateljstvo civilne zaštite, koje navodi da se mogu očekivati olujni udari vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Meteoalarm za dubrovačko područje navodi kako građani trebaju biti spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist