Politika

BUCONIĆ PODRŽALA DUJMOVIĆA ‘Mlad je, pouzdan i vrijedan. Najbolji izbor za grad’

dujmovic buconic002

Ja sam uvijek direktna, otvorena i iskrena, a moja podrška na lokalnim izborima ide HNS-ovom kandidatu Valentinu Dujmoviću – rekla je na današnjoj konferenciji za medije HNS-a na Brsaljama bivša dubrovačko-neretvanska županica i gradska vijećnica Mira Buconić.

-Dosad sam uvijek govorila da jedino Šuica i Vlahušić mogu voditi grad. Kandidati su na ovim izborima slabi, a od svih osam najbolji je Valentin Dujmović. Čovjek je od riječi, mlad, pouzdan, vrijedan. Uspješno je vodio Sanitat i ostavio ga u ‘pozitivi’, a sad kao direktor Vodovoda je također uspješan, jer čitam kako ćemo konačno imati pravi pročistač i pit ćemo zdravu vodu. Naravno, nije to zasluga samo jednog čovjeka, nego cijelog tima. Osim toga, predsjednica sam umirovljenika u Lapadu, a poznato je da je Dujmović naš dobrotvor, koji nam je omogućio da imamo klub s pet zvijezdica. Sigurna sam da će većina lapadskih umirovljenika dati glas njemu – istaknula je Buconić, koja je komentirala i činjenicu da vlasnica stranačke iskaznice HSS-a.

-Moja jedina stranka su ovaj grad i domovina Hrvatska, a kad bi svi tako mislili Lijepa naša bi konačno krenula naprijed, a mi prema svemu što se događa nažalost svaki dan idemo nase – izjavila je drhtavim glasom Buconić, dodavši kako je HSS nije kontaktirao za gradsku listu, ali zato jesu tri druga politička aktera.
-Bit ću na županijskoj listi HSS-a i HNS-a, jer sam politički dužna Stipu Gabriću Jambu – dodala je Buconić.

-Meni je ovo obveza prema umirovljenicima. Posebno ću se brinuti o njima i kao gradonačelnik bit ću njihov snažni zastupnik. Imat će posebno mjesto u mom prvom, a potom i drugom mandatu. U srpnju u proračun uvrštavam novac za izgradnju doma umirovljenika, a onima koji su to u prosincu 2016. godine srušili poručujem da će se dom izgraditi, bez obzira na njihovu destrukciju – rekao je kandidat HNS-a za gradonačelnika Valentin Dujmović.

Dodao je uz to kako će svim umirovljenicima s mirovinom do 1800 kuna subvencija porasti s 200 na 300 kuna mjesečno odmah po donošenju proračuna.
-Formirat ću savjet seniora, konzultirat ću se s njima, ali ću samostalno donositi odluke. O njima treba misliti, treba ih poštivati. Oni to zaslužuju, a ovaj grad to može – zaključio je Dujmović.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist