DuList IN

BRZO I JEDNOSTAVNO Jeste li ikad pripremili ‘lažnu mađaricu’?

lazna madjarica s mlijekom recept 2 4778757770

Lažna mađarica jedan je od najbržih kolača kojeg možete pripremiti, ali ništa manje ukusna od onih za koje vam treba duže vrijeme pripreme. Iako se lažna mađarica često priprema s vodom, meni je ukusnija s mlijekom. Možete se malo igrati s okusima pa dodavati razne vrste čokolade, koricu naranče nasjeckane Bananko čokoladice… Kolač je jako izdašan, a cijela priprema traje manje od 20 minuta.

Pripremila: Jannette Razum

Priprema
U veliki lonac stavite mlijeko, aromu vanilije, maslac i čokoladu (ja sam koristila mliječnu). Kuhajte mlijeko na laganoj vatri dok se čokolada i maslac ne otope. Maknite lonac s vatre pa dodajte kekse. Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi keksi upili svu tekućinu. Povremeno promiješajte.

Veći kalup (cca 25×35 cm) malo nauljite pa istresite pripremljenu smjesu s keksima. Površinu lijepo zagladite koliko možete i ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se hladi. Za to vrijeme pripremite čokoladni preljev.

Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri ili pari. Kolač prelijte čokoladnom glazurom i spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim se poslužite.

Sastojci
  • 800 ml mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije
  • 200 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • 1 kg keksa (Sport, Petit i sl.)
Ostalo
  • 200 g čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist