DuList IN

BRZO I JEDNOSTAVNO Jeste li ikad pripremili ‘lažnu mađaricu’?

lazna madjarica s mlijekom recept 2 4778757770

Lažna mađarica jedan je od najbržih kolača kojeg možete pripremiti, ali ništa manje ukusna od onih za koje vam treba duže vrijeme pripreme. Iako se lažna mađarica često priprema s vodom, meni je ukusnija s mlijekom. Možete se malo igrati s okusima pa dodavati razne vrste čokolade, koricu naranče nasjeckane Bananko čokoladice… Kolač je jako izdašan, a cijela priprema traje manje od 20 minuta.

Pripremila: Jannette Razum

Priprema
U veliki lonac stavite mlijeko, aromu vanilije, maslac i čokoladu (ja sam koristila mliječnu). Kuhajte mlijeko na laganoj vatri dok se čokolada i maslac ne otope. Maknite lonac s vatre pa dodajte kekse. Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi keksi upili svu tekućinu. Povremeno promiješajte.

Veći kalup (cca 25×35 cm) malo nauljite pa istresite pripremljenu smjesu s keksima. Površinu lijepo zagladite koliko možete i ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se hladi. Za to vrijeme pripremite čokoladni preljev.

Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri ili pari. Kolač prelijte čokoladnom glazurom i spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim se poslužite.

Sastojci
  • 800 ml mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije
  • 200 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • 1 kg keksa (Sport, Petit i sl.)
Ostalo
  • 200 g čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

LJETNO KINO SLAVICA Premijera filma mladog dubrovačkog redatelja Franka Dujmića

Dulist

ZAVRŠEN PETI FESTIVAL Lopud još jednom potvrdio status otoka koji živi kroz umjetnost

Dulist

ANTE DROPULJIĆ Od sporta do restorana s Michelinovim zvjezdicama i kuhanja za slavne face!

Marijana Tadić