Sport

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNOG TRENERA ‘Ćiro je bio neponovljiv. Trener svih trenera!’

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNOG TRENERA 'Ćiro je bio neponovljiv. Trener svih trenera!'
03.12.2021., Zagreb - Miroslav Ciro Blazevic, hrvatski nogometni strucnjak, bivsi izbornik Svicarske, Hrvatske, Irana te Bosne i Hercegovine. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Hrvatska se s tugom oprašta od sportske veličine, Miroslava Ćira Blaževića, koji nas je napustio u 88. godini života nakon teške bolesti. Bio je legendarni izbornik Vatrenih koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine osvojili povijesnu broncu.
Od Blaževića se porukama opraštaju diljem Hrvatske.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić biranim se riječima oprostio od svog brončanog prethodnika.
-Ćiro je bio neponovljiv – nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali. Kao trener je potpisao dva izvanredna i povijesna uspjeha, jedan s reprezentacijom koju je doveo u svjetski vrh, a jedan s Dinamom kada je ta titula značila puno više od nogometa. No, gdje god je radio ostavio je veliki trag, pa tako i na mene u Varaždinu. Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj nogometni otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem! – izjavio je, donosi HNS, izbornik Dalić.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, izrazio je najdublju sućut obitelji Miroslava Ćire Blaževića te bol zbog odlaska jednog od najvećih hrvatskih trenera.
-Iako smo bili svjesni da se hrabro bori s teškom bolešću, ipak je ovo šokantan trenutak za sve nas jer se Ćiro uvijek činio većim od života. Kao trener je potpisao dva legendarna uspjeha – hrvatsku broncu i Dinamov naslov prvaka 1982. godine, zbog čega će uvijek ostati zapamćen kao ‘trener svih trenera’. Osim što je bio trenerska avangarda, bio je silno šarmantna, inteligentna, duhovita i strastvena osoba i kao takav će nam svima izuzetno nedostajati. Ćiro je bio jedinstven i neponovljiv, takvog ćemo ga pamtiti, a Hrvatski nogometni savez uvijek će paziti da brižno čuva uspomenu na jednog od najznačajnijih pojedinaca u povijesti hrvatskog nogometa. Počivao nam u miru, dragi Ćiro! – izjavio je Kustić.

-Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Izražavam iskrenu sućut obitelji – zapisao je premijer Andrej Plenković.
-Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću vas zauvijek – zapisao je Edin Džeko.
Od legende se oprostio i Branko Bazdan, član izvršnog odbora zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije.
-Ćiro Blažević, osoba koja nikoga nije ostavljala ravnodušnim i osoba koja je obilježila jednu nogometnu eru – zapisao je Bazdan.
-Gospodine Ćiro hvala Vam od srca na svemu što ste kroz čitav svoj život davali i dali za Dinamo i za hrvatski nogomet. Vaš nogometni rukopis, lik i djelo nikada nećemo zaboraviti – poručili su iz GNK Dinamo.
Odlukom rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, sve natjecateljske utakmice pod ingerencijom krovne organizacije hrvatskog nogometa u nadolazećem će vikendu početi minutom šutnje u spomen na Miroslava Ćiru Blaževića.

Odlukom rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, sve natjecateljske utakmice pod ingerencijom krovne organizacije hrvatskog nogometa u nadolazećem će vikendu početi minutom šutnje u spomen na Miroslava Ćiru Blaževića.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist