Grad

BROJNI KONCERTI I IZLOŽBA Ovako će se u Dubrovniku obilježiti Svjetski dan glazbe

Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u ponedjeljak, 21. lipnja, u gradu Dubrovniku na različitim lokacijama održat će se niz bogatih glazbenih događanja, a kojima će prethoditi nastup Folklornog ansambla Linđo, u nedjelju 20. lipnja, ispred Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Prvi dan ljeta održat će se spektakularni koncert ‘Pozdrav ljetu’, kojeg naša vrsna violončelistica Ana Rucner tradicionalno upućuje iz amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu na prvi dan ljeta, u ponedjeljak 21.6., u 5 sati ujutro,  a osim u prekrasnim zvukovima Aninog violončela, gitare Ivana Raiča i mandoline Maria Markovine, posjetitelji će ove godine uživati i u poeziji koju će čitati naš glumac Vedran Mlikota.

Glazbena poslastica u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, povodom Svjetskog dana glazbe, održat će se ispred crkve sv. Vlaha, gdje će s početkom u 20 sati koncert održati B&P (brass and percussion) septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra s programom popularne, filmske, jazz i latino glazbe. Ovaj septet čine puhači Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar, Damir Butigan i Ivan Kušelj, udaraljkaš Alan Polzer i udaraljkašica Karmen Pervitić. Program koji ovi glazbenici priređuju uvijek iznova oduševljava publiku, a riječ je o zanimljivim obradama poznate glazbe iz filmova, jazz obradama, kao i omiljenim pop-rock svevremenskim hitovima. Tako će publika čuti primjerice, glazbu iz ‘Pink Panthera’ i ‘Doručak kod Tiffanyja’, potom glazbu iz Zvjezdanih staza, obradu slavne ‘Nessun dorma’ kao i Španjolskog ciganskog plesa, ali i jazz izdanja tradicijski dubrovačkih napjeva poput ‘Zelene naranče’, ‘Poletjele bijele vile’ i ‘Župčice’. Koncert je besplatan, a za posjetitelje će biti osigurana sjedeća mjesta.

U sklopu obilježavanja prvog dana ljeta i Svjetskog dana glazbe, u Pilama, između vanjskih i ulaznih vrata, održat će se multimedijska ambijentalna instalacija ‘Odakle dolazimo?, Što smo?, Kamo idemo?’ autorice Iris Lobaš Kukavičić. Srđan Berdović ustupio je vrhunske produkcije u izvedbi japanskih perkusionistica (dobitnica Grammy nagrade) koje sviraju na posebnim udaraljkama i instrumentima izrađenima od specijalne vrste kamena koji se može pronaći samo na sjeveru Japana. Predložena glazba se izvrsno uklapa u koncept instalacije jer ima poveznicu s dubrovačkim kamenom i gradskim zvonima.

Pročitajte još

Dubrovački obrtnici dobili potpore u iznosu od milijun kuna

Dulist

RAZGOVOR S MIRSOM Udahnimo sadašnjost i izdahnimo prošlost. Stanimo na loptu i budimo bolji ljudi

Andrea Falkoni Račić

Od sutra izmjene u gradskom voznom redu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija