Zanimljivosti

BRAVO ZA NAŠE DRUGAŠE Lovro Zvone i Lovro Pleša najbolje znaju prometna pravila!

Prvo natjecanje u poznavanju prometnih pravila ‘Sv. Mihovil’ za učenike osnovnih škola održalo se ovaj petak uoči proslave zaštitnika policije. U Velikoj sali Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sučelili su se učenici drugih razreda 10 škola koje su prošle edukaciju vezanu uz akciju ‘Poštujte naše znakove’.

U organizaciji Postaje prometne policije Dubrovnik prvi se put održalo natjecanje u poznavanju prometnih pravila i sigurnog sudjelovanja u prometu. Najbolji učenici nagrađeni su priznanjima za svoj uspjeh, a svim natjecateljima uručene su i zahvalnice za sudjelovanje. Dodijelili su ih zlatni vaterpolisti Filip Kržić i Marko Žuvela te načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Andrija Margeta.

-Natjecanje je bilo super i dobro smo se zabavili. Prometna pravila naučili smo u školi od učiteljica Andrijane Iveković i Zrinke Burić, a i doma smo se pripremali – otkrili su nam pobjednici natjecanja Lovro Zvone i Lovro Pleša iz 2. a i 2. b razreda Osnovne škole Montovjerna.

Pobjednike je na natjecanju pratila knjižničarka Nikolina Perušina koja je u ime škole preuzela pehar. Drugo mjesto osvojili su Valter Preljević i Valerija Kordić Kesovija, a treće mjesto Juraj Martić i Matej Kovačić.

Na natjecanju je sudjelovalo 20 djece, po dva predstavnika iz svake škole, a natjecanju su pristupile OŠ Marin Držić, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Lapad, O.Š. Montovjerna, OŠ Marin Getaldić, PŠ Zaton, PŠ Gabrili, PŠ Stravča, OŠ Cavtat i OŠ Slano. Cilj natjecanja bio je provjeriti znanje učenika nakon provedene edukacije kako bi ispitali djelotvornost svojih preventivnih akcija. U testiranju su im pomogli Autoškola Konavle i predstavnici policije.

-Naši drugašići su pokazali iznimno znanje na današnjem testiranju zbog čega sam jako ponosan, sretan i zadovoljan. Nadam se da će ovo ući u tradiciju i da ćemo svake godine, povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila, organizirati ovo natjecanje tako da i dalje možemo pratiti kako rezultiraju naše preventivne aktivnosti – poručio je načelnik Postaje prometne policije Andrija Margeta.

Pročitajte još

Zamislite izjesti 2100 kamenica u jednom danu? Sveto Pejić: ‘Sjećam se priče, ali idealna mjera je tri-tri!’

Dulist

Luka, Lucija i Stanka primjer su nesebičnosti i plemenitosti. Što su nam otkrili mladi medicinari?

Dulist

DOJMOVI AMERIKANCA KOJI ŽIVI U DUBROVNIKU ‘Svi su visoki i prelijepi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija