Kultura

BRAVO SVIMA! Uspjesi dubrovačkih učeničkih domova na ‘kulturnoj’ Domijadi u Splitu

BRAVO SVIMA! Uspjesi dubrovačkih učeničkih domova na 'kulturnoj' Domijadi u Splitu

Učenice i učenici tri dubrovačka učenička doma i ove subote, 30. travnja postigli su sjajne rezultate i uspjehe na drugom dijelu regionalne domijade, onom zvanom ‘kultura, održanom u Splitu. Klapa Učeničkog doma Paola di Rosa osvojila je prvo mjesto izvedbom znane narodne pjesme ‘Pjevaj mi, pjevaj sokole’ u aranžmanu i obradi voditeljice klape Paole Dražić Zekić, u sastavu Ivana Andačić, Ana Matić, Marija Mustapić, Lara Jurković, Matea Šaltić i Antonela Zekušić.

Učenici Muškog učeničkog doma nakon zapaženog uspjeha sportaša koji su, podsjetimo, osvojili prvo mjesto u šahu i nogometu na prvom, sportskom dijelu Domijade, ništa manje nisu bili uspješni ni na kulturnom dijelu domijade gdje je filmska grupa pod vodstvom odgajatelja Mira Bronzića osvojila je prvo mjesto u kategoriji filmsko stvaralaštvo. Njihov novi sjajni igrani film ‘Trust’ donosi nam zanimljiv odnos dvojice prijatelja i jednu na izgled svakodnevnu i običnu svađu koja kreće u malo pogrešnom i neočekivanom smjeru. U filmu glume: Matija Levanat – Leva, Andrej Franušić – Gonzo, Alen Vranković – prijatelj 1, Marko Prčević – prijatelj 2, Pavo Vlašić – prijatelj 3, Dominik Ostojić – učenik na hodniku, Ivica Hajdić- odgajatelj, Nikša Ivanković – odgajatelj, Katija Vasilj – kuharica, Miro Bronzić – vozač. Statisti u filmu su učenici Doma. Autorski tim potpisuje cijela Filmska grupa ovog doma, Matija Levanat, Andrej Franušić, Alen Vranković, Marko Prčević, Pavo Vlašić, Baldo Butirić, Ante Marević, Luka Ledinić, Dominik Ostojić i Antonio Vojvodić, uz voditelja grupe odgajatelja Mira Bronzića i vanjskog suradnika – asistenta Nikolu Kapidžića. Film je se naravno uskoro moći vidjeti, a za sada možete pronaći tek trailer na Youtubeu.

reativno – likovna sekcija Učeničkog doma s Pila osvojila je 1. mjesto u zaista jakoj konkurenciji u kategoriji industrijskog dizajna s radom ‘Pogledalce’, a koje su marljivo, strpljivo i nadahnuto stvarale učenice Monika Franušić, Patricia Jeić, Nina Violić i Elena Chiarini s voditeljicom sekcije, odgajateljicom Marinom Bobić. Također, iznimno su ponosne na osvojeno 2. mjesto u kategoriji modnog dizajna, gdje se kreativno – likovna sekcija predstavila s maštovitom kreacijom ‘Pompolina’, koju su osmislile i krojile vesele i vrijedne ruke učenika Filipa Nikoletića, Tamare Matić, Nike Mlinarić, Martine Radić, Eve Matičević, Petre Cvjetanović, Natalije Mojaš, Mie Franušić i Monike Franušić, naravno, pod budnim okom odgajateljice Marine Bobić. U kategoriji scenskog nastupa – recitacija, uspješno ih je predstavila učenica Blanka Maria Franušić koja je s puno emocija recitirala pjesmu ‘Molitva ljubavi’ autorice Višnje Goljački, a uz mentorstvo odgajateljice Blaženke Bračun. U kategoriji rukotvorine, a izvan konkurencije, Dom su predstavljale učenice Mari Mekišić, Iva Mihočević, Mihaela Mlinarić i Karla Pezić, članice ekološke skupine, s teglicama džema od ljutih naranača iz đardina njihova Doma, koje su ostavile na poklon svim sudionicima ovogodišnje regionalne Domijade. Treba svakako spomenuti kako je ovaj Dom u sportskom dijelu Domijade osvojio prvo mjesto u stolnom tenisu sa svojoj ekipom učenica.

Svi učenici će naglasiti kako je to bila još jedna prekrasna subota u ‘lipom Splitu’. I ovaj put, divan domaćin i izvrstan organizator bio je Učenički dom Split. I reći će kako je bilo lijepo nakon dvije godine stanke, zbog korone i COVID 19 vidjeti toliko puno zanimljivih radova, toliko kreativnosti, toliko sportskog duha i osjetiti da se, unatoč okolnostima, promišljalo i stvaralo u svim učeničkim domovima, jer lijepo je bilo osjetiti i pripadnost zajednici učeničkih domova. No, ono što je najveći, najvrjedniji dobitak svih bilo je veselo druženje, podrška, međusobno bodrenje i pjesma u zajedničkom autobusu – zajedništvo triju prijateljskih dubrovačkih domova.

BNJ

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist