DuList INUrednički izbor

BRAVO SANČO! Predstavljena zbirka ‘Terca na tišinu’, u Lazarete se nije moglo ući!

BRAVO SANČO! Predstavljena zbirka 'Terca na tišinu', u Lazarete se nije moglo ući!

Ova avantura počela je zapravo već u osnovnoj školi, imam neke ‘dokaze’, pjesmice, moja mama ih je čuvala… Ali pošteno bi bilo krenuti od toga kad sam krenuo u Zagreb – kupio svoju prvu gitaru i kad smo ekipa i ja počeli raditi prve pjesme. To bi bio pravi početak i tu je krenula jedna nezaustavljiva, danonoćna motivacija za bavljenjem tim poslom i pisanjem pjesama. Tu je krenula i komunikacija između mene i Tibora u smislu da ja napišem tekst pa ga dam njemu da on prati melodijom. Mašina je to koja se pokrenula 2004. i još uvijek se nije ugasila, a ne znam ni tko bi je ugasio čak i kad bi je htio ugasiti – naglasio je ovog četvrtka osnivač Silentea Sanin Sančo Karamehmedović predstavljajući svoju ‘Tercu na tišinu’.

Stoga nije ni čudo kako se tražilo mjesto više večeras u Lazaretima, a nakon što je autor uvodno pročitao dio zbirke, Saninov brat Tibor Karamehmedović izveo je istoimenu pjesmu uz pratnju Šimuna Končića. Žarko Dragojević uvodno je pozdravio sve prisutne i rekao nekoliko lijepih riječi o autoru i njegovom dosadašnjem djelovanju.

– Ovo je zbirka od 40 pjesama, i većina je neuglazbljena. I nadam se da će biti uglazbljena – rekao je ističući da se nada da će ih upravo Silente pjevati u budućnosti.

‘Terca na tišinu’ pjesme su koje prate osobni komentari autora, ali i priče o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja – Sanin ih je objavio u prosincu 2022. godine, te večeras i predstavio dubrovačkoj publici u Art radionici Lazareti.

Uz samog Sanča, sudjelovali su Lidija Crnčević, glazbenici Tibor Karamehmedović i Šimun Končić te glumica Izmira Mima Brautović. Razgovor je moderirao Žarko Dragojević.

‘Terca na tišinu’ donosi uz već uglazbljene pjesme iz repertoara grupe Silente, po izboru autora te u njihovoj originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja, također i neuglazbljene, publici potpuno nepoznate pjesme.

Evo kako je bilo večeras u Lazaretima!

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović