Kultura

BRAVO! Kolarini osvojili tri nagrade 13. međunarodnom Repassage Festu u Ubu

BRAVO! Kolarini osvojili tri nagrade 13. međunarodnom Repassage Festu u Ubu

Kazališna družina Kolarin je s predstavom „Karaoke show“ autora Davora Špišića, u režiji Paola Tišljarića gostovala na 13. međunarodnom Repassage Festu u Ubu.
U konkurenciji od pet najboljih predstava iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, Kolarini su predstavljali Hrvatsku na završnoj večeri. Repassage fest je mjesto za umrežavanje i upoznavanje s radom amaterskih kazališta iz drugih zemalja te sudjelovanje na okruglim stolovima s profesionalnim glumcima i redateljima.
Kolarini i “Karaoke show” osvojili su 3 nagrade na ovom festivalu.
„Karaoke show“ je priča o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove. To je priča o dvije sestre koje su neostvarene i prepuštene same sebi i njihovom podstanaru, koji je također nesretan u ljubavi, i gdje su životne situacije prikazane na komičan način. Na sceni glumci uživo izvode brojne glazbene hitove u posebnim aranžmanima.
U predstavi glume Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić.
Prema odluci stručnog žirija čiji su članovi bili: Milan Caci Mihailović, glumac Ateljea 212, Vladan Gajović, prvak Drame beogradskog Narodnog pozorišta i kazališni redatelj Marko Misirača, nagradu za najbolju glumicu festivala pripala je Jelici Čučević za ulogu Senke, a predstava Karaoke show dobila je posebnu nagradu za scensko-glazbeni nastup. Jelici Čučević pripala je još jedna nagrada “Glumac večeri” prema odluci žirija publike, a koju je uručio Vlada Tadić, direktor Repassage festa.
Najboljom predstavom festivala proglašena je „Antigona v New Yorku“ Kulturnog društva „Loški oder“ iz Škofja Loke.
Predstava „Karaoke show“ sad ima ukupno 8 nagrada.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist