Kultura

BRAVO KAŠE! ‘Kad Stradun zanoća’ s nagradom publike u Šibeniku

Dubrovačka klapa Kaše osvojila je Treću nagradu publike na 26. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Predstavili su se sa skladbom Kad Stradun zanoća, autora glazbe Vicka Dragojevića, na stihove Jakše Fiamenga.

Ovo je Kašama treće pojavljivanje na Šansoni i već šesta nagrada na ovom festivalu. Podsjetimo, sa skladbom Petrunjela 2015. kantautora Vicka Dragojevića, Kaše su osvojile čak tri nagrade – Nagradu za najboljeg debitanta, Prvu nagradu publike te Nagradu za najbolje kantautorsko djelo. Prošle godine, skladba Godine su brodovi nagrađena je za kantautorsko djelo te za najbolje stihove čiji je autor Davor Mojaš.

-Iza nas je još jedno uspješno ljeto! Osim na šibenskoj Šansoni, nastupili smo i na Splitskom festivalu i tako smo u samo dva mjeseca objavili dva nova singla s pratećim spotovima. Nagrade nisu izostale ni ove sezone i uzastopno već 15 godina pristižu u naše vitrine – istaknuo je bariton klape Kaše, Alen Roki.

Kaše će do kraja godine objaviti i novi album Kolendo, kolendo, veselo, veselo, s Tamburaškim orkestrom HRT-a. Bit će to peti album ove uspješne klape.

Pročitajte još

COLOURS OF LIFE U petak u Sponzi pogledajte djela hrvatskih, talijanskih i argentinskih umjetnika

Dulist

‘Pjesme za lijek’ Stane Šćapec ovaj petak u Dvoru

Dulist

LJETOVANJE 1984.-1997. Izložba fotografa Borisa Cvjetanovića u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist