DuList IN

BRAVO Dubrovačka ‘Košćela’ osvojila prvo mjesto!

BRAVO Dubrovačka 'Košćela' osvojila prvo mjesto!

Dječji film “Košćela” kojeg su snimili polaznici filmske radionice Audiovizualnog centra Dubrovnik, koja se odvija u suradnji s OŠ Marina Držića, osvojio je prvo mjesto na Otvorenom filmskom festivalu (2. OFF Travno) održanom u Zagrebu.

Film “Košćela”, djelo učenika 6. i 7. razreda OŠ Marin Držić, premijerno je prikazan 5. srpnja 2013. godine u ljetnom kinu Slavica.
Dvadesetak polaznika radionice dva i pol mjeseca neumorno su radili na snimanju i montiranju filma pri čemu su kroz praksu učili osnovne pojmove filma kao što su: kadar, švenk, montaža i slično, a za svoj uloženi trud 2013. godine dobili su i nagradu za volontere godine koju im je dodijelio Volonterski centar Dubrovnik.

Priča filma se vrti oko Doris, djevojčice drugačije od svojih vršnjaka, koja živi u svom svijetu i radije uživa u prirodi nego u druženju ili sjedanju za kompjuterom. Povučena je i ima samo jednu prijateljicu. Međutim neki veliki ljudi žele posjeći stablo košćele i tako srušiti taj njen čarobni svijet. Doris uviđa da se ipak ne može sama boriti protiv njih. Pomaže joj Matko, dječak za kojim lude sve cure u školi, ali njemu se samo sviđa Doris. Na kraju, u spašavanju košćele pridružuju se i ostala djeca iz razreda.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist