Politika

BOŽO PETROV Predlažemo jedinstvenu vladu SDP-a, HDZ-a i MOST-a

BOŽO PETROV Predlažemo jedinstvenu vladu SDP-a, HDZ-a i MOST-a

MOST predlaže jedinstvenu vladu sastavljenu od HDZ-a, SDP-a i čelnika MOST-a. Rekao je to Božo Petrov na konferenciji za medije nakon sastanka Nacionalnog vijeća stranke.

– MOST je danas otvorio razgovore i s SDP-om i s HDZ-om iz razloga jer Hrvatskoj u ovom trenutku treba jedinstvo. Mi smo u MOST-u na vrlo jednostavan način uspjeli prevladati ideološke i svjetonazorske podjele, jer u početku nismo bili homogeni. Stavili smo sve to sa strane jer je gospodarska situacija prioritet. Tako smo istupili i prema HDZ-u i prema SDP-u. Očekujemo i od jednih i od drugih da razumiju što je prioritet i da se u Hrvatskoj pokuša napraviti jedinstvena vlada. Samo se tako mogu provesti reforme – istaknuo je Petrov, dodavši kako MOST smatra da u ovom trenutku može biti moderator takvog jedinstva, te da SDP i HDZ nakon 25 godina uz jasna pravila mogu sjesti za stol i posvetiti se općem dobru.

– Smatramo da oni nakon 25 godina mogu zaustaviti animozitet i teške riječi, barem na dvije godine. To je nužno za Republiku Hrvatsku. U idućem razdoblju bit će proces definiranja reformi, i nadam se da će doći na kraju inicijativa s obje strane koja će potvrditi da je to moguće – istaknuo je Petrov, dodavši da će tek nakon prve i druge faze biti definiran mandatar.
– Nećemo odustati od reformi, znamo s čim s krenuli i gdje nam je cilj. Ovo je početak razgovora. Od naših zahtjeva nećemo odustati, to će biti prvi uvjet, drugi je da svi sjednemo za stol, a nakon toga s naše će strane ići prijedlog mandatara. Tek kad se prve dvije faze zadovolje – istaknuo je Petrov.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist