Koronavirus u HrvatskojŽupanija

BOŽO LASIĆ ‘Zabrinut sam, ali nema mjesta panici. Postupajmo odgovorno i savjesno’

BOŽO LASIĆ 'Zabrinut sam, ali nema mjesta panici. Postupajmo odgovorno i savjesno'

Konavoski načelnik Božo Lasić obratio se svojim sumještanima i prijateljima putem društvenih mreža vezano za trenutnu situaciju s koronavirusom. Ističe kako je zabrinut, ali kako nema mjesta panici.
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi sumještani, dragi prijatelji!
Ovom bih prilikom želio sa svima vama podijeliti neka svoja razmišljanja u vezi sa situacijom u kojoj smo se našli, a koja je izazvana pandemijom koronovirusa. Neki od vas pitaju me je li me strah. Odgovaram da sam zabrinut za svoju obitelj, prijatelje i sve vas poznate i nepoznate, strah nije sramota. Uostalom, umjerena razina straha čovjeka čini razumnim i opreznim. Međutim, dosadašnje iskustvo i razboritost govore mi da svaka nevolja i svako blagostanje u našim životima imaju svoj rok trajanja. Stoga sam uvjeren da će i ovo proći, no teško je reći kada. Također, svi smo svjesni da će ova situacija ostaviti posljedice na gospodarstvo, kako u svijetu, tako i kod nas. Ovakva nepogoda svjetskih razmjera ujedno je i prilika da pokažemo svoju empatiju prema našim bližnjima i na neki način kao zajednica pokažemo sebi i drugima da nikakvo zlo nije jače od zajedništva i svih onih moralnih i etičkih načela za koje se zalažemo i po kojima nastojimo živjeti. Kako bismo sve to postigli, moramo se ponašati odgovorno prema sebi i zajednici u kojoj živimo. Slušajmo i pratimo obavijesti i upute koje nam daju nadležna ministarstva, liječnici i epidemiolozi, te se po tome ponašajmo i ravnajmo.
Nemojmo kršiti pravila koja donose stručnjaci, praviti se pretjerano hrabrima u ovoj situaciji nije nimalo mudro. Čovjek je razumno biće i razumno se mora i ponašati.
Općina poduzima i poduzimat će u skladu sa svojim mogućnostima i ovlastima sve mjere kako bi vam olakšala život u ovoj situaciji.
Naravno, u početku može biti i nesnalaženja s obzirom na to da ovo stanje nije uobičajeno i da se nikada s nečim ovakvim nismo susreli. Svi imamo zadaću da u skladu sa svojim mogućnostima postupamo odgovorno i savjesno. Oni, koji obavljaju rukovodeće dužnosti u Općini, tvrtkama i javnim ustanovama, posebno moraju svojim primjerom pokazati odgovornost i požrtvovnost u odnosu na ostale članove zajednice. Svaka vrsta sebičnosti mora biti isključena, svaki nam je ljudski život jednako vrijedan, nitko ne smije biti gladan ili se, ne daj Bože, osjećati ugroženo.
Na početku sam govorio o svom subjektivnom osjećaju koji svi više ili manje dijelimo, a na kraju vam želim reći da nema mjesta panici jer vjerujem u zajedništvo i razum, a kao vjernik dodatno vjerujem u Božju providnost – napisao je načelnik u objavi na Facebooku.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist