HrvatskaKoronavirus u HrvatskojUrednički izbor

Ministarstvo objavilo raspored nastave na daljinu

skola razred ucionica091 960x640 1

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na svojim stranicama rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. Napominju kako je MZO isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja. Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost. Stoga pozivaju sve nastavnike da snimaju sadržaje te da svoja uspješna video predavanja u trajanju od 15 minuta dostave Ministarstvu kako bi se i drugima omogućilo njihovo korištenje. Inače, potrebno je preko 300 video lekcija tjedno.

Kad je riječ o razrednoj nastavi u osnovnim školama, nastava se organizira u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu i to prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u programu pod nazivom Škola na Trećem. Prvi razredi počinju u 8 sati, drugi razredi u 10 sati, treći razredi u 13 sati te četvrti u 16 sati.

Također, od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

Sve detalje pogledajte ovdje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

BROJNE PORUKE PODRŠKE Lapađani teško primili vijest o odlasku don Roberta Ćibarića

Dulist