Županija

BOŽO LASIĆ Oprostiti je teško, ali nužno. Zaboraviti ne smijemo nikada!

BOŽO LASIĆ Oprostiti je teško, ali nužno. Zaboraviti ne smijemo nikada!

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje načelnik Općine Konavle Božo Lasić prigodno se obratio stanovnicima Konavala:

Poštovane Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan koji sažima svu patnju, žrtvu i stradanja koja smo pretrpili u Domovinskom ratu. Agresor je bio nemilosrdan, uvjeren u svoju premoć, vođen pohlepom, ludilom i promašenom velikosrpskom ideologijom, no naišao je na otpor kakv mogu pružiti samo ljudi koji brane svoj dom, svoj identitet i svoje voljene.

Od rata je prošlo 30 godina u kojem se Hrvatska izdigla iznad svoje žrtve, no to istovremeno znači da je nikada ne smijemo zaboraviti. Koliko je teško oprostiti toliko je nužno to napraviti zbog naše budućnosti, ali upravo zbog naše djece i njihove budućnosti ne smijemo nikada zaboraviti i dopustiti da se povijest više ikada ponovi. Poginuli, ranjeni, udovice i siročad, svi koji nose fizičke i/ili psihičke ožiljke Domovinskog rata imaju vječno pravo na pijetet i stoga upalite jednu svijeću u znak trajnog sjećanja. A svi zajedno imamo pravo na život u miru i prosperitetu za koji je plaćena najviša cijena.

Načelnik

Božo Lasić

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist