Županija

BOŽO LASIĆ Oprostiti je teško, ali nužno. Zaboraviti ne smijemo nikada!

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje načelnik Općine Konavle Božo Lasić prigodno se obratio stanovnicima Konavala:

Poštovane Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan koji sažima svu patnju, žrtvu i stradanja koja smo pretrpili u Domovinskom ratu. Agresor je bio nemilosrdan, uvjeren u svoju premoć, vođen pohlepom, ludilom i promašenom velikosrpskom ideologijom, no naišao je na otpor kakv mogu pružiti samo ljudi koji brane svoj dom, svoj identitet i svoje voljene.

Od rata je prošlo 30 godina u kojem se Hrvatska izdigla iznad svoje žrtve, no to istovremeno znači da je nikada ne smijemo zaboraviti. Koliko je teško oprostiti toliko je nužno to napraviti zbog naše budućnosti, ali upravo zbog naše djece i njihove budućnosti ne smijemo nikada zaboraviti i dopustiti da se povijest više ikada ponovi. Poginuli, ranjeni, udovice i siročad, svi koji nose fizičke i/ili psihičke ožiljke Domovinskog rata imaju vječno pravo na pijetet i stoga upalite jednu svijeću u znak trajnog sjećanja. A svi zajedno imamo pravo na život u miru i prosperitetu za koji je plaćena najviša cijena.

Načelnik

Božo Lasić

Pročitajte još

Dobroslavić: ‘Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana’

Dulist

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

ISPUNITE ANKETU! Županija provodi istraživanje o javnom prijevozu putnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija