Županija

BOŽO LASIĆ Oprostiti je teško, ali nužno. Zaboraviti ne smijemo nikada!

bozo lasic vukovar

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje načelnik Općine Konavle Božo Lasić prigodno se obratio stanovnicima Konavala:

Poštovane Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan koji sažima svu patnju, žrtvu i stradanja koja smo pretrpili u Domovinskom ratu. Agresor je bio nemilosrdan, uvjeren u svoju premoć, vođen pohlepom, ludilom i promašenom velikosrpskom ideologijom, no naišao je na otpor kakv mogu pružiti samo ljudi koji brane svoj dom, svoj identitet i svoje voljene.

Od rata je prošlo 30 godina u kojem se Hrvatska izdigla iznad svoje žrtve, no to istovremeno znači da je nikada ne smijemo zaboraviti. Koliko je teško oprostiti toliko je nužno to napraviti zbog naše budućnosti, ali upravo zbog naše djece i njihove budućnosti ne smijemo nikada zaboraviti i dopustiti da se povijest više ikada ponovi. Poginuli, ranjeni, udovice i siročad, svi koji nose fizičke i/ili psihičke ožiljke Domovinskog rata imaju vječno pravo na pijetet i stoga upalite jednu svijeću u znak trajnog sjećanja. A svi zajedno imamo pravo na život u miru i prosperitetu za koji je plaćena najviša cijena.

Načelnik

Božo Lasić

Pročitajte još

POVRATAK VELEBITU U čast braniteljima Grofovi su proveli dva dana na “njihovoj” planini

Dulist

Potpisani su ugovori za gradnju pretovarnih stanica Janjina i Lastovo

Dulist

DONACIJA VRIJEDNA GOTOVO 20 TISUĆA EURA Marija i Niko Primorac darivali Dom za starije Konavle

Dulist