Aktualno

Bolnica neće ostati bez lijekova

Veledrogerije su zaprijetile da će prekinuti isporuku lijekova za 17 bolnica, među kojima je i OB Dubrovnik, no ministar Ranko Ostojić ima dobre vijesti.

'Neke bolnice nisu platile dugove tri godine, o tome sam govorio sedam dana nakon što sam ušao u Ministarstvo, rekao sam da nije točno da smo najlikvidniji zdravstveni sustav u Europi, da nažalost nije točno da smo med i mlijeko. Rekao sam da predmnijevam da će dug biti oko 7 milijardi i 100 milijuna kuna, pogriješio sam za 46 milijuna kuna jer sam čekao završne račune', izjavio je ministar u Dnevniku Nove TV.

'Što se tiče veledrogerija, ja sam danas s ministrom financija Slavkom Linićem uspio riješiti stvar, definitivno će veledrogerije biti isplaćene za sav dug iznad 365 dana počev od druge polovice travnja preko cesija. Sutra u 13 sati imam sastanak sa svim veledrogerijama i o tome ću ih izvijestiti, ali to je dobra vijest, neće biti defekture lijekova', poručio je Ostojić i dodao da zbog te isplate neće biti rebalansa proračuna jer su sredstva pronađena u Ministarstvima zdravlja i financija. 
 

Pročitajte još

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Dulist

UTD Ragusu ‘pritišću’ kamate, uzima pozajmicu iz gradske blagajne

Dulist

‘NEKA TO BUDE IZNENAĐENJE’ Doček na Stradunu ipak bez vatrometa?

Dulist