Zanimljivosti

Bogata zima u knjižnici Mokošica

knjiznica1

Knjižnica Mokošica okupila je tijekom školskih praznika brojne školarce koji su izrađivali omiljenog književnog lika – Pinokia, igrali turnire društvenih igara, čitali priče, napravili scenografiju za predstavu na kojoj će raditi sljedećih tjedana.

 Kako bi školskoj djeci ponudili zabavu i kvalitetne programe preko školskih praznika, u knjižnici Mokošica održan je turnir društvenih igara, djeca su izradila omiljenog lika iz književnog djela tehnikom kaširanja i čitali priče spisateljice Vesne Krmpotić.

Brojne zanimljive aktivnosti objedinjene pod nazivom Zima u knjižnici tijekom protekla dva tjedna bile su namijenjena prvenstveno djeci školskog uzrasta, ali su povremeno uskočili i drugi korsinici.
 

– Za omiljenog književnog lika odabran je Pinokio. Bilo je lijepo iz dana u dan gledati kako od kućnog otpada (ambalaže i starih novina) uz malo ljepila, tempere i truda nastaje naš lutak – govore knjižničarke Marjana Levantić – Šipčić i Katarina Palinić.
 
– Priče Vesne Krmpotić čitali smo kako bismo usavršavali svoju tehniku čitanja i usvajali prave ljudske vrijednosti koje se njima promiču. Pokazalo se da školarci uistinu uživaju u pričama pa ćemo, uz priče za djecu predškolskog uzrasta koje se redovito pričaju u našoj knjižnici, u budućnosti nastojati uvesti i ovu aktivnost kao stalnu – dodaju.
 
Turnir društvenih igara igrali su predškolci i školarci, a pobjednici su igara Čovječe ne ljuti se: Antonija Jelica (predškolci) i Nicol Vodopić (školarci), Pogodi tko si: Laura Vodopić (predškolci) i Nicol Vodopić (školarci), Pictionary: ekipa – Tin Vidak i David Jelica, Trivial Pursuit: ekipa – Marin Raić i Matej Vidak
 
 
Na  redovitim Likovnim radionicama izrađivane su scene za predstavu "Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom" nastalu prema istoimenoj priči spisateljice Ivane Guljašević. Likovi i scene su spremni, a uskoro se kreće i s radom na tekstu, najavljuju knjižničarke još jedan projekt koji će sljedećih tjedana provoditi se u knjižnici Mokošica.

Dodaju kako su na redovitoj Pričaonici pričali priču "Najotmjeniji div u gradu" autorice Julije Donaldson. Pričanje priče i ovaj je put bilo vrlo zabavno, a posebno je sve okupljene razveselio nastup aktivne korisnice Ive Radić koja je knjižničarku u pričanju pratila na gitari.
 
Iako je program bio namijenjen prvenstveno djeci školskog uzrasta, u njemu su imali priliku sudjelovati svi zainteresirani korisnici, a brojne aktivnosti u Mokošici se nastavljaju i dalje na radost svih "malih" i "velikih" članova Dubrovačkih knjižnica.

Pročitajte još

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist

[FOTO] ‘BLUE STEM’ Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković podučavali osnovnoškolce

Dulist

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

Dulist