Aktualno

Bogat kongresni tjedan

Dubrovnik je ovih dana domaćin čak tri kongresa na kojima će se okupiti međunarodni i domaći stručnjaci iz područja pomorskih istraga, voda i cesta. Već ovu nedjelju, 16. listopada u hotelu Croatia počinje 5. Hrvatski kongres o cestama.

– Prema stupnju izgrađenosti, posebice kada se radi o mreži autocesta, hrvatska cestovna infrastruktura danas se može svrstati uz sam bok mnogih europskih zemalja. U proteklih deset godina izgrađeno je više od 750 kilometara novih autocesta, desetak zaobilaznica gradova, više velikih tunela i mostova te je obnovljeno i rekonstruirano preko 2000 kilometara postojećih cesta.

Svi ovi uspjesi temelje se na dosljednoj provedbi razvojne orijentacije hrvatske cestovne infrastrukture koja u ovim kriznim vremenima zasigurno traži drugačiji pristup uz stalne prilagodbe ali i donošenje nove strategije održivog razvitka naših cesta – piše u pozivu za Aktualni sat hrvatske cestovne infrastrukture, koji će se u obliku konferencije za medije održati ovog ponedjeljka.

Sutra u Grad stižu sudionici 6. bijenalne konferencije o međudržavnim (transgraničnim) vodama pod nazivom 'Podizanje letvice: 20 godina iskustva GEF-a u prekograničnoj suradnji na očuvanju voda'. Skup organizira Globalni fond za okoliš (GEF – Global Environment Facility), uz pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske.

Cilj konferencije o međudržavnim vodama je odgovoriti na izazove s kojima se suočava današnji svijet, a tiču se nedostatka pitke vode i izbjegavanja političkih konflikata oko voda, kako bi nadolazećim generacijama ostavili u naslijeđe zdrav i siguran okoliš.  
Konferencija će ugostiti preko 400 sudionika iz cijeloga svijeta, u kojima se provodi preko 70 projekata koje financira GEF, od čega je njih 7 u jadransko-mediteranskoj regiji.

A u utorak počinje skup pomorskih istražitelja. Naime, međunarodna udruga pomorskih istražitelja (IAMI) u suradnji s Međunarodnom policijskom udrugom Dubrovnik (IPA) organizira 14. konferenciju IAMI Europe. Konferencija će sudionicima pružiti priliku da razmjene mišljenja i iskustva raznih struka na području pomorskih istraga uz upoznavanje i uporabu najnovijih sredstava odnosno tehnika i tehnologija, te rasprave o suradnji među državama.

Pročitajte još

Most dr. Franja Tuđmana zatvoren za prvu skupinu vozila

Dulist

OPĆINU STEŽU ROKOVI Vrtić u Kuparima do 2026.?

Andrea Falkoni Račić

Festanjulka Lada Jurica šalje pozdrave iz Bruxellesa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija