Sport

BLIŽI SE TAJ DAN Prijavite se na Dubrovački polumaraton

BLIŽI SE TAJ DAN Prijavite se na Dubrovački polumaraton

Za prvomajski vikend Grad svetog Vlaha ponovno će se pretvoriti u jednu od najatraktivnijih trkačkih staza na svijetu, a sve zahvaljujući 2. Dubrovačkom polumaratonu. Utrku, koja je 2015. u Grad dovela više od 500 trkača iz 34 zemlje svijeta, prepoznala je i krovna europska atletska udruga, European Athletics dodijelivši joj maksimalnih pet zvjezdica. Dubrovački polumaraton na taj se način smjestio uz bok nekim od najvećih i najuspješnijih utrka u Europi.

Polumaratonska utrka, koja se održava u sklopu dvodnevnog događanja “Du MoUon – Runners’ Days Dubrovnik 2016.” trčat će se u nedjelju, 1. svibnja na Međunarodni praznik rada. Ponovno se očekuje dolazak trkača iz cijeloga svijeta, ali i ponajboljih hrvatskih atletičara jer će upravo Dubrovnik i Dubrovački polumaraton biti domaćin ovogodišnjem Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u polumaratonu. Prijave za polumaraton otvorene su do 1.travnja, a sve trkače očekuje bogat startni paket. Svi koji žele sudjelovati u utrci prijaviti se mogu ovdje.

Uz Dubrovački polumaraton, 1. svibnja održat će se i humanitarna utrka građana “5K – Fun Run” dužine 5 kilometara čiji je sav prihod namijenjen liječenju teško oboljele sedamnaestogodišnje Dubrovkinje Karle Sentić. Više je to nego dobar razlog da se registrirate za 5K utrku i otrčite je za Karlu! Cijena startnine iznosi simboličnih 50kn, a svi registrirani dobit će prigodnu 5K majicu.

Čak i ako niste raspoloženi za trčanje, obucite svoje 5K majice, dođite u što većem broju na Stradun i glasno podržite ostale trkače. Trčanjem ili pak navijanjem poslat ćete poruku ovoj djevojci da ustraje u svojoj borbi. Za humanitarnu utrku 5K prijaviti se možete ovdje.
Subota, 30. travnja, rezervirana je za “Utrku dubrovačkim zidinima”, a istog dana održat će se i “Dječji dan” namijenjen našim najmlađim sugrađanima. Naime, djeca Dubrovačkih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola trčat će svoju utrku na Stradunu.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist