Zanimljivosti

Biskup Uzinić proglasio 14. lipnja danom posta

biskup uzinic104

Dubrovački biskup mons Mate Uzinić, u ozračju tragičnog događaja koje je potreslo dubrovačku Crkvu, proglasio je četvrtak 14. lipnja danom posta i nemrsa za Dubrovačku biskupiju,

s nakanom za posvećenje svećenika, redovnika i redovnica, svih vjernika biskupije te za nova duhovna zvanja u biskupiji.
 
Riječ je danu uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, uz koju se, po želji blaženog pape Ivana Pavla II, od 1995. obilježava i Svjetski dan molitve za posvećenje svećenika.
 
Biskup Uzinić poziva sve svećenike, redovnike i redovnice 14. lipnja na zajednički susret i duhovnu obnovu u crkvu sv. Ignacija u Dubrovniku, s početkom u 10 sati, na kojoj će moliti za sve svećenike koji djeluju na području biskupije. Susret će započeti pokorničkim bogoslužjem, nastaviti se euharistijskim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U petak 15. lipnja, nakon jedne od svetih misa bit će organiziraana uru klanjanja ili druga pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, na kojoj će se osobito moliti za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika biskupije i za nova duhovna zvanja, a na kraju tog molitvenog čina ili pobožnosti izmolit će se za sve svećenike koji djeluju na području biskupije posvetna molitva pape Benedikta XVI. Bezgrješnom Srcu Marijinu.
 

Pročitajte još

(FOTO) Dubrovčani na izletu u starobosanskom gradu Dubrovniku

Dulist

PAPA SVEĆENICIMA Ne držite propovijedi duže od 8 minuta da vam ljudi ne zaspu!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1810. Rođen veliki prirodoslovac Antun Drobac

Dulist