Zanimljivosti

Biskup Uzinić proglasio 14. lipnja danom posta

Dubrovački biskup mons Mate Uzinić, u ozračju tragičnog događaja koje je potreslo dubrovačku Crkvu, proglasio je četvrtak 14. lipnja danom posta i nemrsa za Dubrovačku biskupiju,

s nakanom za posvećenje svećenika, redovnika i redovnica, svih vjernika biskupije te za nova duhovna zvanja u biskupiji.
 
Riječ je danu uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, uz koju se, po želji blaženog pape Ivana Pavla II, od 1995. obilježava i Svjetski dan molitve za posvećenje svećenika.
 
Biskup Uzinić poziva sve svećenike, redovnike i redovnice 14. lipnja na zajednički susret i duhovnu obnovu u crkvu sv. Ignacija u Dubrovniku, s početkom u 10 sati, na kojoj će moliti za sve svećenike koji djeluju na području biskupije. Susret će započeti pokorničkim bogoslužjem, nastaviti se euharistijskim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U petak 15. lipnja, nakon jedne od svetih misa bit će organiziraana uru klanjanja ili druga pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, na kojoj će se osobito moliti za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika biskupije i za nova duhovna zvanja, a na kraju tog molitvenog čina ili pobožnosti izmolit će se za sve svećenike koji djeluju na području biskupije posvetna molitva pape Benedikta XVI. Bezgrješnom Srcu Marijinu.
 

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija