Aktualno

Biblijske večeri svakog utorka u župi Svetog Križa

Svakog utorka u 19.30 sati (nakon večernje mise) u vjeronaučnoj dvorani župe Svetog Križa u Gružu u Dubrovniku održavat će se “Biblijske večeri”.

Predavač je dominikanac prof. dr. sc. Stipe Jurič,  umirovljeni profesor Svetog pisma s Papinskog sveučilišta Angelicum u Rimu.

Susreti su otvoreni za svi koji žele nešto više saznati o Bibliji od stručnjaka iz toga područja teologije i tako kvalitetnije i zrelije promišljati o vjerskim istinama koje donosi objavljena Božja Riječ.

Stipe Jurič rođen je 7. ožujka 1951. u Tomislavgradu. Po završetku srednje škole na Dominikanskoj klasičnoj gimnaziji u Bolu, stupa u Red propovjednika u Dubrovniku. Studij filozofije završio je u Chieriju (Torino), studij teologije u Bologni. Postdiplomski studij nastavio je na Papinskom biblijskom institutu u Rimu i zatim na glasovitoj dominikanskoj biblijskoj i arheološkoj školi u Jeruzalemu (École Biblique).

Doktorirao je iz biblijske teologije na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog (Angelicum) u Rimu. Od 1986. do umirovljenja bio je profesor biblijskih znanosti na Papinskom Sveučilištu sv. Tome Akvinskog u Rimu. Od 2007. bio je ravnatelj Instituta “Mater Ecclesiae”. Autor je više studija i knjiga iz biblijskih znanosti. Specijalnost mu je Knjiga Otkrivenja (Apokalipsa), koju na osobit način proučava i istražuje, o čemu svjedoče brojne studije i knjige a za novi hrvatski prijevod Biblije preveo je tu knjigu s izvornoga grčkog jezika. Po povratku iz Rima boravio je nekoliko godina u Splitu, a trenutno je član dominikanskog samostana sv. Dominika u Gradu.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist