Kultura

‘BEZ NAZIVA’ Do kraja svibnja umjetnici interveniraju u prostor Pustjerne

'BEZ NAZIVA' Do kraja svibnja umjetnici interveniraju u prostor Pustjerne

Skupna intervencija u prostoru Pustijerne ‘bez naziva’ Pustijerna naše je svojevrsno umjetničko istraživanje kako prostora Pustijerne tako i našeg bivanja, boravka i djelovanja u njemu – kažu nam iz Art radionice Lazareti.

Događanja na Pustijerni zamišljena su kao proces, ispitivanje, dugotrajno događanje, razvoj situacije bez nužnog (sretnog) završetka,  možete ih pogledati svaki dan, osim nedjeljom, od 17 do 21 sat sve do 31. svibnja.

Sudjeluju: Anamarija Bezek, Ivana Dražić Selmani, Katerina Duda, Ivana Pegan Baće, Luko Piplica, Ana Požar Piplica, Slaven Tolj, Ivona Vlašić, Petra Golušić, Petra Milički i PLACA kolektiv za istraživanja o prostoru.

Osim intervencija i umjetničkih radova, u Pustijerni će se organizirati nekoliko događanja – stručno vodstvo kroz povijest i prošlost Pustijerne, predstavljanje planova i programa Zavoda za obnovu Dubrovika za Pustijernu, druženje sa susjedstvom i limenom glazbom, razgovore s autorima, susjedima, bivšim stanarina… Prostor će biti otvoren i za nove ideje i prijedloge novih umjetničkih i drugih radova u Pustijerni. Prostor Pustijerne će nakratko postati javni prostor, a potom se vratiti (u zaborav).

“bez naziva” Pustijerna realizira se u sklopu projekta ACT4CITY i programa Grad je mrtav. Živio Grad! Art radionice Lazareti 2017. Program ARL u 2017. omogućili su: Grad Dubrovnik, Ministarstvo Kulture RH, Zaklada Kultura nova. Rad i djelovanje ARL u 2017. podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist