Grad

Betonirana skalinada u Čokolinu (2): Hvala na betonu, a gdje je pasaman?

Betonirana skalinada u Čokolinu (2): Hvala na betonu, a gdje je pasaman?

Nakon što smo u prošlom broju objavili vijest o obnovi i rekonstrukciji (čitaj: betoniranju) skalinade u Ulici Marka Marojice, koja spaja park u naselju Čokolino s prometnicom prema Ulici bana Josipa Jelačića, javili su nam se naši sugrađani s pohvalnim komentarima za ovaj zahvat, ali i nekim poticajnim prijedlozima za ‘korak više’.

-Hvala na betonu, svakako je to veliki korak naprijed, ali netko tko je dobrohotno planirao obnovu zaboravio je (vjerujemo nenamjerno) da je nama umirovljenicima potreban pasaman kako bi hod skalinadom zaista bio siguran. Nas umirovljenika na Montovjerni je puno, a čeljad smo koja nema puno force za činit skaline bez pasamana. Vjerujemo da to neće biti velik izdatak za gradske vlasti, a nama će vrijediti zlata – ističu naši konstruktivno kritični sugrađani.

Javili su nam se i Eko-Omblići, koji smatraju kako beton možda i nije bio najsretnije rješenje za skalinadu.
-Dobro je da je popravljena nakon toliko apela , ali čini nam se jako loše i na brzinu. Moglo se obložiti u kamen pa izbrusiti. Ovako i ružno izgleda ova skalinada, a i neki skalini nisu popravljeni, što su okrnjeni. Govorimo jer smo tuda prošli pred kraj prošlog tjedna! – kažu nam mokoški eko-aktivisti.

Eto novog zadataka za gradske oce!

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist