Aktualno

Belvedere 5. studenog na dražbi

Belvedere 5. studenog na dražbi

Dubrovački hotel Belvedere d.d. u stečaju prodavat će se putem javnobilježničke dražbe u Zagrebu 5. studenog s početnom cijenom od 24,3 milijuna eura, što je vrijednost te nekretnine prema procjeni sudskog vještaka.

Poziv za javnu dražbu objavila je u današnjem tisku javna bilježnica Jožica Matko-Ruždjak, u čijem će se uredu u Zagrebu dražba i održati, a na zahtjev Ine kao fiducijarnog vjerovnika, prethodnog vlasnika i na temelju odredbi Ovršnog zakona (koje su bile na snazi u vrijeme sklapaja sporazuma o osiguranju), ističe portal Business.hr.

Početna cijena na javnoj dražbi određena je temeljem procjene sudskog vještaka i iznosi 24,3 milijuna eura, a prema pozivu na prvoj se dražbi nekretnine koje su predmet prodaje ne mogu prodati ispod dvije trećine oglašene početne cijene.

U pozivu za javnu dražbu naglašava se i da je Gradsko vijeće Dubrovnika 6. travnja ove godine donijelo odluku o detaljnom planu uređenja Belvederea pa se potencijalni kupci pozivaju da prije dražbe pogledaju taj plan.

Također, uz opis nekretnine, upisane zabilježbe i plombe navode se i zakonska ograničenja te se napominje da će se kao bitan sastojak kupoprodajnog ugovora ugovoriti da sav rizik u postupku utvrđivanja granice pomorskog dobra preuzima kupac.

Za nekretnine Belvederea javna je dražba bila oglašena i početkom ove godine i tada je početna cijena bila 126,9 milijuna kuna, ali je ta dražba odgođena na traženje Državnog odvjetništva, a zbog toga što su tada predmet prodaje bile i nekretnine koje su stvarno pomorsko dobro.

Upoznati s tim slučajem rast početne cijene za dražbu najavljenu početkom studenog u odnosu na cijenu iz ožujka (s oko 16,8 na 24,3 milijuna eura) tumače usvojenim detaljnjim planom uređenja Belvederea po kojemu je povećana građevinska površina.

Od 2001. najveći vlasnički udjel u hotelu Belvedere od 53,75 posto imala je panamska tvrtka Cleostone, iza koje stoji hrvatsko-britanski poduzetnik Zvonko Stojević, a Inin je udjel 31,8 posto.

Koncem 2010. godine Ina je pokrenula ovršni postupak kako bi naplatila svoja potraživanja, a ovrha traje usporedo sa stečajem kojeg su pokrenuli radnici.

Pročitajte još

Od danas nove cijene parkinga, gotovo dvostruko skuplje!b

Dulist

Međunarodni je praznik rada

Dulist

PRAZNIK RADA Omastite brkove grahom, ali i kubanskom delicijom

Dulist