Sport

Barakude izborile Olimpijske igre u Parizu!

krzic
Filip Krzic of Croatia during the water polo men match between team Croatia (white caps) and team China (blue caps) of the 21st World Aquatics Championships at the Aspire Dome in Doha (Qatar), February 11, 2024.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se plasirala na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Pobjedom nad Kinom u tzv. lažnoj osmini finala ili razigravanju za četvrtzavršnicu, Barakude su osigurale nastup na Igrama u glavnom francuskom gradu. Rezultat je bio 22:4 za Barakude. To je uostalom i bio proklamirani, prvi cilj našeg nastupa u Dohi. Dakako, to ne znači i završen posao. Sada se kreće u po mogućnosti ‘lov na medalju’, počevši od susreta protiv Srbije u četvrtfinalu, u utorak.Momčad s kojom čak i dosta dugo nismo igrali. Zadnji put u Budimpešti, u ljeto 2022. u četvrtfinalu.

– To je ono što smo željeli. Godinu dana smo lagano strepili hoćemo li, kada ćemo, gdje ćemo se plasirati… Prvo ne u Fukuoki, pa ne u Zagrebu i Dubrovniku. Evo, sad smo to napokon potvrdili. Rekao sam već da Hrvatska mora biti na olimpijskim igrama. To je ono što pripada našoj reprezentaciji. Ovo je ipak neko olakšanje sad, ali ćemo pokušati napraviti sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način. Međutim, prvi cilj je ostvaren i idemo dalje – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Izbornik Tucak je u kratkim crtama već se spomenuo i nadolazećeg četvrtfinala, utakmice protiv Srbije koja je na rasporedu u utorak poslijepodne.

Zasad prema satnici u 17.00 po hrvatskom vremenu, iako je to podložno i promjenama.

-Hrvatska – Srbija je vaterpolski klasik koji traje i takav vrijedi više desetljeća. Dvije reprezentacije koje su ostavile trag u svjetskom vaterpolu. Imamo maksimalni respekt prema Srbiji kao suparniku. Možda su rezultatima malo ‘zapeli’ zadnje 2-3 godine, ali oni su ipak aktualni olimpijski pobjednici. Čini mi se da je u toj momčadi ovdje ipak čak 6 zlatnih olimpijaca iz Tokija, a na to ne treba više što onda za dodati. No, imam vjere kako mi njih možemo pobijediti, imamo i snagu za to, ali ćemo isto tako morati odigrati na 100% svojih mogućnosti.

HVS / Andrea Masini / DBM

Pročitajte još

Najmlađi nogometaši NK Župa dubrovačka prvaci županije

Dulist

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist