Politika

Barač podnio zahtjev za utvrđivanje ništetnosti ugovora između Grada i DPDS-a

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač obavijestio je javnost da jje podnesen ‘zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja ništetnosti spornog ugovora između Grada Dubrovnika i DPDS-a’.

-Naš prošlotjedni javni istup o sprezi HDZ-ove(gradske) vlasti i DPDS-a je izazvao burnu reakciju. Što je izazvalo tako burnu reakciju? Izazvalo ju je ukazivanje na spregu vladajuće politike i privatnog interesa te mogućnost stjecanja velikih materijalnih vrijednosti na štetu građana, a time se ‘taklo u osinje gnijezdo’. Činjenica je ta da je trenutno na snazi zakonski dvojben ugovor kojim su prepuštena prava upravljanja zidinama i ubiranja ogromnih prihoda od ulaznica. Također, prisutno je netransparentno i nemoralno trošenje javnog novca u korist privatnog interesa. Takvo ponašanje od strane HDZ-a nažalost ne predstavlja ništa novo, već ustaljenu praksu njihovog djelovanja kojom javnu imovinu smatraju privatnom blagajnom za svoje stranačke prijatelje. Što je veći utjecaj privatnog interesa, a manjak javne kontrole u nekom javnom dobru, tada je veća mogućnost pojave koruptivnih radnji – navodi Barač u priopćenju za javnost.

-Apeliram na gradonačelnika gospodina Mata Frankovića da raskine ovaj štetni Ugovor te da upravljanje Gradskim zidinama vrati u zakonske okvire i pod nadležnost grada Dubrovnika.
SDP Dubrovnik će biti jamac beskompromisne borbe za javno dobro i za obranu interesa građana, za koji smatramo kako je trenutno ugrožen od strane vladajućih. Ustrajat ćemo do kraja i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju – navodi Barač.

podnesak_DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Kako smo od najbogatijeg postali najzaduženiji hrvatski grad

Dulist

VLAHUŠIĆ OŠTRO Prije će deva kroz iglene uši, nego što će se napraviti Arena Lapad

Dulist

Andro Vlahušić: ‘Lex Vlahušić’ projekti ove su godine proračunu donijeli 120 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija