Aktualno

ORLIĆ ‘Ne postoji mogućnost provjere ustavnosti, SDP se mogao stručno informirati’

Denis Orlić

Tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić u izjavi za DuList osvrnuo se na današnju konferenciju za medije dubrovačkog SDP-a.

-Kao prvo, ne postoji mogućnost provjere ustavnosti, jer to zakon ne poznaje. Kao drugo, provjera zakonitosti može se vršiti u vrlo rijetkim slučajevima i po točno propisanom postupku, a s obzirom da se ovdje radi o pojedinačnom, a ne općem aktu lokalne samouprave. Treće, sve što su radili DPDS i Grad po mom je mišljenju u skladu sa svim važećim pravnim normama u RH. Kao četvrto, šteta nikakva nikome nije prouzročena s obzirom da po izričitoj ugovornoj odredbi novac nije ni gradski ni javni, već je novac DPDS-a, a Društvo ga može upotrebljavati kako želi. U slučaju Zagrebačke banke upotrijebilo ga je u korist Grada, baš kao i prije deset godina na isti način kad je kupljena nekretnina u Širokoj ulici, za što su nas svi hvalili – istaknuo je Orlić.

-Sve što su naveli ima elemenata klevete, a čak i kad bi se utvrdilo, što je po meni nemoguće, da je Grad Dubrovnik postupao mimo zakona, to se ni u kojem slučaju ne može odnositi na DPDS jer je naš ugovor valjan – izjavio je Orlić.

Dodao je kako bi, pored toliko zaposlenih i nezaposlenih odvjetnika i pravnika u Dubrovniku i Hrvatskoj, bilo u najmanju ruku korektno da se SDP stručno informira o pravnim mogućnostima koje dopušta pravni sustav RH.

Pročitajte još

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Gabrijela Žalac proslavila rođendan novcima iz EU, potrošila skoro 24 tisuće kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija