Politika

BARAČ OŠTRO Kad će se HDZ-ovci prestati iščuđavati i konačno prihvatiti posla

‘Hoće li se ova Gradska uprava nastavljati iščuđavati izgradnji prema ovom GUP-u ili će krenuti rješavati probleme?’, pita se gradski SDP na čelu s Jadranom Baračom koji se osvrnuo na današnje priopćenje za medije HDZ u kojem stoji kako će svojim djelovanjem nastavit štititi javni interes u prostoru Grada te će pokrenuti izmjene GUP-a kojima će se ograničiti katnost gradnje.

Ova citirana izjava HDZ-a je blago rečeno – nevjerodostojna i uvredljiva za građane, mišljenja je Barač.

‘Naime, dovoljno je napraviti reviziju sjećanja i podsjetiti da je HDZ svojedobno uspio skupiti dovoljno ruku čak dva puta za rušenje proračuna, pritom zaustavljajući mnoge projekte koje sada nastavlja, ali se nikad nije prisjetio skupit dovoljno ruku za izglasavanje moratorija na postojeći GUP te izradu novoga kako se od davnih dana predlagalo od struke i građana.

Za one još kraćeg pamćenja, podsjetio bih na gorljivi nastup gradonačelnika Mata Frankovića na 17. sjednici Gradskog vijeća u studenom, kada je branio prodaju dijela ceste (nota bene – kojem je vlastoručno omogućio ukidanje statusa javnog dobra) koje služi za parking građanima. U spomenutom slučaju, da nije bilo reakcije oporbe, sigurno bi i u tome uspio pa bi tako i osobno doprinio građevinskoj stihiji. Po svemu sudeći postoji više problema kod vladajućih: od dubokog nerazumijevanja što znači javni prostor i odgovarajuće prostorno planiranje do (ne)preuzimanja političke odgovornosti za postojeći nemar, stihiju i nastalu štetu.

Mi u SDP-u, kao i mnoštvo građana, slažemo se u ocjeni kako je Grad trenutno zagušen pretjeranom izgradnjom novih građevina te svakodnevnim općim komunalnim kolapsom kao posljedicom istog. Sukladno navedenom, predlažemo žurno pristupiti ozbiljnoj urbanističkoj studiji kojom bi se uredio budući razvoj Grada i time pokušalo spasiti što se još spasiti da’, poručuje ovaj gradski vijećnik.

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija