AktualnoHrvatska

Banac o zidinama, Vlahušiću, Buliću i mafijaškoj organizaciji

Ivo Banac

U novom broju duLista koji je od jutros na kioscima, donosimo razgovor s prof.dr.sc. Ivom Bancem.

Osim o baštini, Banac se za duList osvrnuo na stranački život u Gradu, progovorio je o promjenama u državi i odnosima u koaliciji, Dubrovačkom dogovoru. Osim Andra Vlahušića, prozvao je i HDZ-ovog Nika Bulića.

Sabor je na nedavnom zasjedanju razvlastio Društvo prijatelja dubrovačke starine. Može li se sutra dogoditi da Ministarstvo kulture odluči novcima od zidina uređivati recimo pulsku arenu ili možda čak da ministar Linić zbog proračunskog deficita novce sa zidina dio zarade upotrijebi za krpanje proračuna?
Ministar Branko Grčić je prije par dana rekao da sve državne tvrtke postaju predmetom izvlačenja potrebnog novca za druge proračunske svrhe, tako da se vrlo lako može dogoditi da ovo što se privređuje preko Grada, sada kada je Društvo razvlašteno, bude raspoređeno po potrebi, kako njima padne napamet. Uostalom tako nešto potvrdila je u TV emisiji i pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban.
Osim toga sam koncept Ministarstva je na tragu onoga što i Vlahušić radi, oni žele maksimalizirati profite sa zidina. Prigovor kojeg je gospođa Šaban postavila Denisu Orliću je glasio: “zašto vi niste rasvijetlili zidine?” A zašto bi se zidine rasvjetljavale? Žele napraviti niz barova i restorana na način kako je uostalom upropašten i Revelin. Priča o zlatnoj koki je vrlo aktualna jer se iz dubrovačke baštine, koju ova vlast zamišlja kao gospodarski resurs, doista želi izvući i zadnja lipa.

Cijeli razgovor s prof. dr. sc. Ivom Bancem pročtajte u novom broju duLista!

Pročitajte još

Dok se konstituirao Sabor, političari za objed izdvajali svega 3 eura!

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist