Politika

BAČIĆ I DOBROSLAVIĆ ‘Glas za Grabar-Kitarović je i glas za očuvanje interesa ove županije i Hrvatske’

bacic dobroslavic hdz predsjednicki izbori 2

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić i član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a te župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić održali su konferenciju za medije na temu drugog kruga predsjedničkih izbora, a na kojem su istaknuli zbog čega će svoj glas dati predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar – Kitarović, a ne predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.

-Vjerujem da će najveći dio birača izaći i u drugom krugu i dati još veću potporu našoj kandidatkinji, sadašnjoj predsjednici. Pred nama je drugi izborni krug i mi smo u našoj županiji uvjereni u pobjedu Kolinde Grabar – Kitarović. I prije pet godina kada je išla po svoj prvi mandat u ovoj županiji je osvojila 58 posto glasova svih izašlih na izbore u siječnju 2015., dok je Ivo Josipović osvojio 42 posto. Uvjereni smo s obzirom na njezin rad kao predsjednice i svega što je napravila za svoga mandata, zbog iznimno kvalitetnog rada Vlade, ali i ove županije te gradonačelnika Dubrovnika i svih županijskih organizacija HDZ-a da će u nedjelju taj rad prepoznati naši sugrađani i dati Kolindi Grabar – Kitarović još veću podršku nego prije pet godina. Ovdje smo kao najjača stranka koja je itekako prepoznata na jugu Hrvatske – rekao je Branko Bačić naglasivši kako drži da je Grabar – Kitarović bolji kandidat od Milanovića jer se prije svega vode stavom da ‘loš i neuspješan premijer ne može biti dobar i uspješan predsjednik’.

-Zoran Milanović vodio je najlošiju Vladu od uspostave suverene Republike Hrvatske. Prema ocjeni Svjetskog gospodarskog foruma, njegova Vlada je 2014. proglašena jednom od šest najneuspješnijih Vlada u svijetu u društvu Čada, Mauritanije i Angole. Tu su i njegovi stavovi o Hrvatskoj kao slučajnoj državi, stavu da se neće priključiti u Kolonu sjećanja jer da u njoj, kako kaže, nema mjesta za pristojne ljude, zatim neće sudjelovati u proslavi Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja i domovinske zahvalnosti u Kninu jer se prema njemu tamo više veliča SAO krajina nego slavi Oluja – istaknuo je Bačić te podsjetio na nekoliko strateških županijskih projekata te Milanovićev stav prema njima.

-Prvi je njegov stav da se RH nema što zbog ‘dva kamena’ u Malostonskom zaljevu svađati sa susjednom Bosnom i Hercegovinom jer to ozbiljne države ne rade. To su Veliki i Mali škoj, a ne dva kamena. Pokazali smo da se za njih itekako treba boriti pa i da su dva kamena jer bi inače 3/4 Malostonskog zaljeva pripadao bi BiH. Drugi put smo oštro reagirali kad ni on ni njegova potpredsjednica Vlade Vesna Pusić nije reagirala na izjavu direktora Uprave za nekretnine Crne Gore kada je rekao da je Prevlaka sporna. Mi smo ponovno održali konferenciju za medije na tvrđavi i jasno osudili takvu izjavu i rekli da je neupitna pripadnost Prevlake Hrvatskoj. Treće, oštro smo reagirali na njegovu inicijativu da se krene s eksploatacijom ugljikovodika u Jadranu. Platforme za bušenje nafte bi bile postavljene 10 kilometara od Straduna. S pozicije građanina ove županije mi nikako nećemo dati podršku Milanoviću – naglasio je Bačić dodavši da će dati glas Kolindi Grabar – Kitarović jer je poslove koji su joj propisani Ustavom ‘odlično odradila’.

-Jedna od bitnih ovlasti predsjednika je biti vrhovni zapovjednik Oružanih snaga. Danas je naša vojska neprepoznatljiva, vraćen joj je dignitet. Predsjednik po dužnosti sukreira i vanjsku politiku. Međunarodni je položaj Hrvatske najbolji od uspostave neovisnosti, a to treba zahvaliti premijeru Plenkoviću i Kolindi Grabar – Kitarović. Kolinda je apsolutno opravdala povjerenje koje je dobila 2013. Pozivam građane ove županije da zaokruživanje broja 2 te tako zaokruže politiku kontinuiteta predsjednice RH. To je najbolji glas za očuvanje interesa ove županije i Hrvatske – zaključno je istaknuo Branko Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako HDZ očekuje da će Kolinda Grabar – Kitarović osvojiti još bolji rezultat u drugom krugu jer je bolji kandidat od Milanovića te osigurava kontinuitet, sigurnost, odgovornost i predvidljivost na poziciji predsjednice.

-To je vrlo važno zbog kontakata u inozemstvu, ali i zbog ovlasti predsjednice u području obrane i sigurnosnih službi. Za to je važna stabilnost, a ima je kandidatkinja desnog centra, demokršćanska kandidatkinja Kolinda Grabar – Kitarović. To nažalost nema Milanović. Vidjeli ako ga sinoć u debati ratoboran je i služi se niskim udarcima. Siguran sam da nije uspio nagovoriti birače da za njega glasaju. Nije podupirao geostrateški važne projekte za ovu županiju, a to su Pelješi most, županija kao regija i autocesta do Osojnika. Zoran Milanović zaustavio je gradnju Pelješkog mosta, a postojala je krilatica da je ovaj most ‘iluzija za budale’. Htio nas je spojiti trajektima Komarna – Brijesta, tražili su rješenja u iskopavanju ispod Neuma, a na kraju se došlo do jedinog pravog rješenja -Pelješkog mosta. Ideja Milanovićeve Vlade i bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića bila je da se naša županija treba spojiti u regiju sa središtem u Splitu, a mi smo se izborili da naša županija ima status regionalne jedinice koji je ojačan spajanjem Ureda države uprave u županijsku administraciju – rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je Zoran Milanović bio spreman da cesta do Osojnika ide kroz teritorij BiH.

-Mi ne želimo u Zagreb ići preko Trebinja nego preko Osojnika. Sve to pokazuje kakav je odnos Milanović imao prema našoj županiji. Ne možemo takvom kandidatu dati potporu. Pozivam sve birače da daju podršku Kolindi Grabar – Kitarović i da joj pomognemo u osvajanju još jednog petogodišnjeg mandata – zaključio je župan Dobroslavić.

 

Pročitajte još

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU ĆE VOLONTIRATI Neću primati plaću, tako sam odabrala!

Dulist