Aktualno

‘NIŠTA SE NE KASNI’ Ministrica turizma: Boravišna pristojba u Dubrovniku od 1. svibnja 10 kuna

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravila je ovog petka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom obišla je punkt organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u sportskoj dvorani, a održala je i sastanak s predstavnicima turističkog sektora. Istaknula je kako su razgovorali o prioritetnom cijepljenju i koliko je to važno, a bilo je i riječi o dodatnim punktovima za antigensko testiranje.

-Razgovarali smo i o tome da je glavni preduvjet za sezonu da budemo ‘zeleni’, da budemo sigurna destinacija i time pošaljemo poruku emitivnim tržištima – navela je.

Izneseni su i konkretni prijedlozi po pitanju boravišne pristojbe koji će, kako kaže, biti i prihvaćeni.

-Ide se u izradu pravilnika kojim će se smanjiti sama pristojba. Ministarstvo je reklo svim regionalnim turističkim zajednicama da s obzirom na ovu situaciju, da se izjasne koliko žele smanjiti pristojbu. Dobili smo podatke za hotele i kampove i sve ćemo usvojiti izmjenom pravilnika. U Dubrovniku će se smanjiti boravišna pristojba s 20 kuna na 10 kuna – istaknula je. Navela je da će izmjene pravilnika biti već 1. svibnja. 

Je li se moglo to malo ranije napraviti, bilo je pitanje. Ministrica odgovara: ‘Ništa se ne kasni’.

-Sve ćemo izmijeniti, pripremit će se sve za sezonu. Na vrijeme se stigne reagirati. Isto kao i s punktovima za cijepljenje. Na vrijeme ćemo postići sve za turističku sezonu. Računali smo i na predsezonu, ali gledali smo kakva je situacija na emitivnim tržištima. Radimo sve što možemo, smanjuju se turističke pristojbe, članarine i paušal za nautiku – naglasila je.

Ugovor o sufinanciranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni
Ministrica turizma i sporta potpisala je sa županom Nikolom Dobroslavićem ugovor o sufinanciranju ugovor o sufinanciranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni. Istaknula je kako se važno dobro pripremiti za početak sezone. Istaknula je kako se i na ovaj način daje potpora jugu Hrvatske.

– I ove godine idemo sa sufinanciranjem dodatnih timova medicinske pomoći što je u doba pandemije izrazito važno. Od 2016. do 2021. za sufinanciranje dodatnih timova medicinske pomoći u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljena su sredstva od 707 tisuća kuna, a Ministarstvo turizma i sporta u 2021. osiguralo je za to oko 1,5 milijuna kuna – rekla je ministrica Brnjac.

blank

Turističkih ambulanti će na području naše županije biti deset, a ukupna vrijednost ugovora je oko 750 tisuća kuna.

-Time ćemo dati dodatnu sigurnost našim turistima, a oni će poslužiti za punktove antigenskog testiranja. Dakle, da sve one koji nisu preboljeli COVID ili potvrdu o cijepljenju. Utvrdili smo da je nužno ubrzano cijepljenje u našoj županiji. Naglasak je na turističkim djelatnicima. Bitno je da postignemo imidž sigurne destinacije. Zato nam je dodatno potrebno cjepivo. Dogovorili smo s ministarstvom da cjepivo brže dolazi u našu županiju, ne više nego drugdje jer svi su naši sugrađani jednaki u svim dijelovima Hrvatske – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

-Lani smo imali katastrofu na dubrovačkom području, manje od 20 posto u odnosu na 2019. godinu. Ne možemo to dopustiti i ove godine, učinit ćemo sve da bude bolje – rekao je.

 

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

USUSRET 24. MARATONU Izaslanstvo Udruge lađara Neretve na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija