Sport

ATLETIKA Živković, Madeško i Žeravica slavili na Brijunima i u Drnišu

ATLETIKA Živković, Madeško i Žeravica slavili na Brijunima i u Drnišu

Atletičari Nela Madeško, Made Žeravica i Ante Živković nastavljaju uspješnu promociju AK Dubrovnik na dugoprugaškim utrkama, a samo ovaj vikend dva puta su se popeli na postolje.

Promina trek – Mali i Veliki točak utrke su koje su se u subotu, 12. ožujka održale u Drnišu. U konkurenciji od 62 trkača i trkačice na stazi dugoj 26,2 kilometra Ante Živković u cilj je stigao prvi, te s istrčanim vremenom 2:58:38 postavio novi rekord staze i iza sebe ostavio prošlogodišnjeg pobjednika Vladimira Kekeza iz Omiša. U ovoj utrci u konkurenciji žena slavila je i Dubrovkinja Nela Madeško koja je s istrčanim vremenom 4:04:38 bila prva žena koja je utrčala u cilj.

Made Žeravica nastupila je u utrci “Mali točak” dugoj 11,1 kilometar, te je s vremenom 1:39:42 u ženskoj konkurenciji zauzela četvrto mjesto.
Nakon iznimno uspješne subote dubrovački atletičari vikend su zaključili uspješnim nastupima i na Brijunima.

Štafeta na 3×14 kilometara, koja se trčala u sklopu Brijunskog polumaratona, u sastavu Žeravica, Madeško i Živković također je slavila,te sa zaostatkom od 96 sekundi zasjela na drugo mjesto. Nakon svoje izmjene u štafeti Živković je nastavio utrku u maratonu, te u ukupnom poretku zauzeo drugo mjesto. S istrčanim vremenom 2:54:35 Živković je popravio osobni rezultat za čak 18 minuta.

Dubrovačke atletičarke i atletičari ne skrivaju zadovoljstvo ostvarenim rezultatima pogotovo ako se uzme u obzir da su u dva dana istrčali dvije zahtjevne utrke koje su dodatno otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist