Peškafondo

“AntiSkrelin”

"AntiSkrelin"

Toliko se 'raspjevani pjevač' na gradskom vijeću ustreso oko svoga poštenja, da mu je skoro zatrebala čaša vode s cukarom.

Tako se zdušno trudio objasniti kako je on pošten čovjek, da su se gradski vijećnici na trenutak skoro i predomislili, i umjesto časnog Klarija Šobera, odabrali časnijeg Mila Hrnića. Prethodno su nimalo časno smijenili, pomalo zaboravljivog Čića Obuljena.

Prije uporabe pažljivo pročitati upute o lijeku, a za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama obavezno upitati svog liječnika ili ljekarnika…

I tako je časno Gradsko vijeće riješilo problem nekakve nečasne(?) skupine koja se zove Blaga djela, koja je eto previdjela rok trajanja, tj. smjene, a o tome nisu marile ni službe u gradu koje su bile dužne za to. Ali eto, dogodilo se…
Časna predsjednica Gradskog vijeća mogla je u polupraznoj vijećnici slavodobitno dominirati, jer joj se nitko nije našao na putu. Osjetila se toliko važna držati predike, a sve zato jer nije bilo 'nečasne' oporbe koja se povukla zbog unutarstranačkih obveza, i prepustila 'časnim' vladajućima da vode monolog među sobom.

Bila je to izvanredna prigoda da se trenutni gradonačelnik još jednom prisjeti svog mukotrpnog puta u Split na suđenja, ali i da se zapita, zašto pobogu zakon nije za sve jednak. Ma najviše ga boli što je on prozren za milijun kuna, a Dube Š., kako je rekao 's trideset na Garaži', nigdje ne putuje.

Zanemario je pri tome činjenicu koja ga ne opravdava, jer nije mu dijagnosticirana amnezija (još uvijek) da je tu neku Garažu jednom pročešljao USKOK, i donio zaključak da je sve čisto. Ali trenutni je gradonačelnik to, eto zaboravio. Čula sam negdje o učinkovitosti tablete antiSklerin (ne antiSkrelin, mada bi mu i ta dobro došla pod ruku) koja skida zaboravnost, a bogami, kako je krenuo trebat će mu. I sve se čini kako će i po drugi put izbornu kampanju graditi na garaži. A to je već izlizana i otrcana fora… ali ljudi, ako ništa drugo ljudi pamte, ne zaboravljaju.

A da trenutnom gradonačelniku sve više bježe obećanja, mogli smo posvjedočiti prvog dana 'serijala' gradskog vijeća. Rasprava o golfu na Srđu potaknula je opet temu koju je Vlahušić smetnuo s uma. Referendum. Da, da, zaboravio je i na tu sitnicu. Ma nije problem što je prevario narod, vjerojatno bi on napravio sve i proveo tu demokratsku formalnost, da se prisjeća svega što je izobečavao.

Gradonačelnik se ne može sjetiti i detaljčića oko toga da živi u državi Hrvatskoj u kojoj se, eto, danas porez na dodanu vrijednost ilitiga PDV plaća 25 posto. I baš taj PDV zakida DPDS-ove milijune i oni umjesto da idu u gradsku blagajnu, odlijevaju se negdje u državni proračun. K'o da je neka tuđa. Država, mislim…

I tko zna što sve naš trenutni gradonačelnik nije smetnuo s uma. Ovoga smo svjesni jer nas je podsjetilo Gradsko vijeće u nastavcima. Zato bi mu bilo dobro pohitati do prve apoteke. E da, (ovo pročitati brzo, u jednom dahu) prije uporabe pažljivo pročitati upute o lijeku, a za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama obavezno upitati svog liječnika ili ljekarnika …

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović