Zanimljivosti

Aneta i Pavol iz Slovačke vjerni Trstenome 25 godina

Mala svečanost dodjele zahvalnice bračnom paru Aneta Švanygova i Pavol Švanyga, dugogodišnjim gostima Trstenoga, upriličena je u ponedjeljak u obiteljskoj kući njihovih domaćina, obitelji Bošković, u Trstenome. Slijedom tradicije Turističke zajednice grada Dubrovnika da simbolično daruje dugogodišnje goste, koji su ujedno i najbolji promotori turističke ponude, prigodnu zahvalnicu i poklon za uspomenu, dobio je slovački bračni par iz Bratislave, u znak zahvalnosti za vjernost Dubrovniku dugu 25 godina.

Zahvalnicu za vjernost Dubrovniku i prigodne poklone dugogodišnjim gostima uručio je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, koji je iznenadio slovački bračni par u dogovoru s njihovim domaćinima, Katarinom i Silvijom Bošković. Miro Drašković je na češkom jeziku razgovarao s bračnim parom iz Bratislave te im zahvalio na vjernosti Gradu i izrazio nadu da će još puno godina posjećivati Dubrovnik i Trsteno. Za bračni par Švanyga, ova mala svečanost, priređena kao iznenađenje, izazvala je izljev emocija.

Aneta je u Trsteno dolazila na ljetovanje s roditeljima još prije rata, a kasnije je svome suprugu Pavolu pričala o ljepotama Trstenoga i uspjela ga lako uvjeriti da to bude njihovo zajedničko mjesto za odmor. Od srpnja 1997. godine do danas, svako ljeto dolaze na dva tjedna kod obitelji Bošković u Trsteno. Najprije su dolazili sami pa s djecom, a sada s unucima. Sve tri generacije provode ljeta u Trstenome. Aneta i Pavol doživljavaju obitelj Bošković kao svoju drugu obitelj, a njihov dom kao svoj. Nakon 25 godina imaju i puno prijatelja među mještanima. Kada se spuste na rivu u Trstenome uvijek s nekim popričaju i to na hrvatskom jeziku, kojeg su dobro savladali.

-Za TZ grada Dubrovnika ovakvi dugogodišnji gosti posebno su dragocjeni, jer su odani našem kraju i svoju privrženost s ponosom ističu i u svojim domovinama – naglašavaju iz TZ-a.

Pročitajte još

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

‘IZGLEDA TAKO MOĆNO’ Spektakularni video Pelješkog mosta kakvog dosad niste vidjeli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija