Aktualno

ANDRO VLAHUŠIĆ Umjesto Grada kulture i zabave postajemo – Grad zatvor!

ANDRO VLAHUŠIĆ Umjesto Grada kulture i zabave postajemo - Grad zatvor!

Umjesto Grada kulture i zabave postajemo Idealni grad, Grad zatvor – ističe na svom Facebook profilu nezavisni gradski vijećnik Andro Vlahušić. Vlahušić se, naime, u svojoj objavi osvrnuo na riječi gradonačelnika Mata Frankovića na temu buke te na njegovu rečenicu: I da, odlučan sam ovo provesti sve do kraja, pa makar svima morao oduzeti sve tarace jer reda mora biti’.
-I tako je gradonačelnik Mato Franković obznanio ideale Dubrovnika kako ga on vidi i kako ga vodi u proteklim godinama. Grad u kome je Red jedina vrijednost. Umjesto grada Slobode, našega Libertasa uspostavlja se grad reda, zabrana, kontrole ulazaka i izlazaka, oduzimanja stolova, gašenja glazbe.
Postajemo po Frankoviću Idealni grad u kome je sve podređeno jednome čovjeku i njegovome poimanju grada, a to je pojednostavljeni opis Grada zatvora – ističe Vlahušić te sve upućuje na objavljenu galeriju slika na kojoj se, ističe, vidi drukčiji grad kojega je on vodio.

-Grad kulture i zabave s Elementarnim česticama na Lovrjencu, Kafeterije na Stardunu, Ane Rucner na Srđu, Festivala Orsula, Tosce na Lokrumu, CC Revelina, koncerata u Gučetiću Mokošica, Midsummer festivala, Zimskoga festivala, stotine koncerata na otvorenome, a na Stradunu Igre prijestolja, Ratovi zvijezda, Robin Hood. To je bio Moj Dubrovnik, grad koji vrhunskoj svjetskoj i hrvatskoj kulturi dodaje najbolju zabavu na brojnim lokacijama Dubrovnika. Najveći svjetski filmski studio na otvorenome, najbolja suvremena glazba u tvrđavama, vidikovcima ljetnikovcima. Živi grad i duh modernih umjetnika spojen sa kulturnom i povijesnom baštinom. Prije oduzimanja stolova usred sezone, ugašena je Orsula, Pozdrav ljetu, koncerti u Mokošici, prestalo se pričati o predstavama Igara, opera na Lokrumu zaustavljena. Izbačeni su svjetski filmski megahitovi, jer scenarije snimanja u gradu, mora odobriti Povjerenstvo Reda i ćudoređa. S tugom očekujemo idući potez, koji će nakon gašenja glazbe i oduzimanja stolova vjerojatno biti Gašenje svjetla prije spavanja – zaključuje Vlahušić.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist