Aktualno

RIJEKE ZNANJA Besplatne radionice za učenike koji vole prirodne znanosti

Udruga za promicanje prirodnih znanosti u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. i ove se godine uključuje u projekt „Rijeke znanja“ koji se provodi na području cijele Hrvatske u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog društva, a financira ga Europska unija, Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je popularizacija prirodnih znanosti s posebnim naglaskom na fiziku, kemiju i zaštitu okoliša i podizanje svijesti o utjecaju znanosti na svakodnevni život kod djece i mladih.

Iz Dubrovačke baštine pozivaju sve učenike osnovnih i srednjih škola koji vole matematiku, fiziku, kemiju i biologiju i osjećaju da se u njima krije budući mladi znanstvenik ili inženjer, na atraktivne i zanimljive radionice koje će se održati u 3. lađi Lazareta 31. svibnja i 1. lipnja u vremenu od 15:30 do 18 sati.

– Na matematičkim radionicama će se kroz zabavu i u dobrom društvu igrati četiri matematičke igre, matematički memory, tangram, online simulator rješavanja jednadžbi i matematički alias koje razvijaju sposobnost rješavanja problema, logičko i geometrijsko razmišljanje. Na radionicama fizike mladi će se fizičari baviti proučavanjem obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, a kemičari će istraživati razlaganje vodikova peroksida katalazom. Ekološka radionica pod nazivom Rijeka bavit će se izuzetno važnom temom proučavanja svojstava vode i riječnog biljnog i životinjskog svijeta. Pozivamo sve one koji žele proširiti svoje znanje i uz to se zabaviti da nam se pridruže, navode iz Dubrovačke baštine.

Banner 300x250 DU 1

Svi zainteresirani mogu se javiti na email: ivana@dubrovackabastina.com ili na broj telefona 099 375 5032.

Foto: Ilustracija 

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist