Aktualno

RIJEKE ZNANJA Besplatne radionice za učenike koji vole prirodne znanosti

Udruga za promicanje prirodnih znanosti u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. i ove se godine uključuje u projekt „Rijeke znanja“ koji se provodi na području cijele Hrvatske u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog društva, a financira ga Europska unija, Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je popularizacija prirodnih znanosti s posebnim naglaskom na fiziku, kemiju i zaštitu okoliša i podizanje svijesti o utjecaju znanosti na svakodnevni život kod djece i mladih.

Iz Dubrovačke baštine pozivaju sve učenike osnovnih i srednjih škola koji vole matematiku, fiziku, kemiju i biologiju i osjećaju da se u njima krije budući mladi znanstvenik ili inženjer, na atraktivne i zanimljive radionice koje će se održati u 3. lađi Lazareta 31. svibnja i 1. lipnja u vremenu od 15:30 do 18 sati.

– Na matematičkim radionicama će se kroz zabavu i u dobrom društvu igrati četiri matematičke igre, matematički memory, tangram, online simulator rješavanja jednadžbi i matematički alias koje razvijaju sposobnost rješavanja problema, logičko i geometrijsko razmišljanje. Na radionicama fizike mladi će se fizičari baviti proučavanjem obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, a kemičari će istraživati razlaganje vodikova peroksida katalazom. Ekološka radionica pod nazivom Rijeka bavit će se izuzetno važnom temom proučavanja svojstava vode i riječnog biljnog i životinjskog svijeta. Pozivamo sve one koji žele proširiti svoje znanje i uz to se zabaviti da nam se pridruže, navode iz Dubrovačke baštine.

Svi zainteresirani mogu se javiti na email: ivana@dubrovackabastina.com ili na broj telefona 099 375 5032.

Foto: Ilustracija 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist