Politika

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘U Frankovićevom Gradu nema ni građana ni Grada. Postoje samo zgrade i stanovi’

ANDRO VLAHUŠIĆ 'U Frankovićevom Gradu nema ni građana ni Grada. Postoje samo zgrade i stanovi'

Kandidat platforme ‘Dubrovnik naš Grad’ za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić održao je ovog petka na šetnici između zgrade Grawe i Atlant centra konferenciju za medije naziva ‘Montovjerna i prometna rješenja poslovnog centra Grada’. Vlahušić je naveo kako postoji ‘Vlahušićev Dubrovnik’ i ‘Frankovićev Dubrovnik’ na tom području.
-‘Vlahušićev Dubrovnik’ je šetnica, dubrovački umjetnici, sloboda, širina, zelenilo… Vlahušićev Dubrovnik je bazen, širina, zelenilo… – rekao je pokazujući pritom na šetnicu između zgrade Grawe i Atlant centra. Kad je spominjao ‘Frankovićev Dubrovnik’, pokazivao je na prometnicu između Grawea i novoizgrađenih zgrada.

-Prema prometnom rješenju ovdje su trebala biti četiri prometna traka. Ove zgrade su trebale biti udaljene najmanje šest metara dalje. Iza jedne od zgrada trebao je biti vanjski lift po dogovoru s investitorima koji bi spuštao ljude s Ulice bana Josipa Jelačića do dolje. Kako će ljudi sada šetati? Autobusna stanica, trotoar… Pogledajte trafostanicu usred puta. Deset milijuna kuna je plaćen komunalni doprinos za ove tri zgrade. Nije se uložilo nijedne lipe u komunalni dio grada – naglasio je Vlahušić.
-Kad bude išao put ispod gruške obale, uz more, tada nema prometa automobilima dalje od Atlant centra i ispred Robne kuće Minčeta. To svi naši prometni stručnjaci znaju, to je dio prometnog rješenja koji je radio Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. I onda investitor da zahtjev za izdavanje dozvole. I ‘prometaši’ Grada Dubrovnika znaju da ovdje trebaju biti četiri trake i prometni trotoari. Međutim, Mato Franković zabrani mišljenje ‘prometaša’ i napravimo čep. Zamislite da je sad počeo turizam? Može li se uopće prolaziti? Je li se sada može u miru prolaziti? Mato Franković je rekao da je to nekretninska mafija. Ne postoji nekretninska mafija. Postoje legalni investitori koji daju svoje maksimalističke zahtjeve i to je njihov realni cilj. Ali zato postoji gradonačelnik, Grad Dubrovnik i gradske službe koje će reći – ne možete dobiti maksimalno. U ovome Frankovićevom Gradu nema ni građana ni Grada. Postoje samo zgrade i stanovi. Bit će zanimljivo vidjeti tko su kupci tih stanova – rekao je među ostalim Vlahušić i pozvao građane da šeću ‘Vlahušićevom cestom’.
– Da šeću Vlahušićevim parkom, da šeću cestom ispred stadiona. Vanda Kontić je napravila projekt po mojim uputama, na način da smo ispred stadiona digli jednu zgradu gdje je trebao biti hotel. Da radimo dubrovački ‘mini Champs Élysées’. E, ‘mini Champs Élysées’ neće biti moguć zbog jednog čovjeka zato što je interese Grada prodao investitoru – istaknuo je Vlahušić.
Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Nataša Gabričević istaknula je da navedeno područje ima probleme kao i ostali dijelovi Grada, primjerice parking i sadržaj za stanovnike.
– U našem mandatu ćemo riješiti projektnu dokumentaciju zaobilaznice na Kineskom zidu, ali i probleme kojima obiluje Ulica bana Josipa Jelačića. Ponudit ćemo nova rješenja koja mogu poboljšati kvalitetu života naših sugrađana – rekala je Gabričević. Ponovila je da će područje od parka u Čokolinu, preko škole Montovjerna do Studentskog doma i Vrtića Palčica postati još jedna zelena oaza.

Izbori 2021.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist