Sport

ANDRO BUŠLJE “Rame nije ‘otpalo’, bit ću spreman za Recco!”

Andro Bušlje

Jugovi igrači Marko Bijač i Andro Bušlje vratili su se s reprezentativnih priprema u Australiji. Hrvatska reprezentacija u Perthu je upisala poraz i remi protiv domaćina, ali Bušlje ipak nije igrao ni u jednom susretu. Ozljeda ramena koju Jugov branič vuče još od prije derbija u Ligi prvaka s Pro Reccom spriječila ga je u nastupu u nacionalnoj kapici.

Po povratku u Dubrovnik završio je u rukama klupskih liječnika, jer najteže utakmice tek slijede, a Bušlje je prijeko potreban, ponajprije u obrani Đuhovog sastava.

Koliko je ozbiljna ozljeda ramena zbog koje niste nastupili na pripremama u australskom Perthu?
Rame me zaboljelo još prije Pro Recca. Protiv Recca sam igrao pod injekcijom. Otputovao sam potom u Australiju, ali na žalost tamo nisam imao adekvatne terapije tako da mi rame nije prošlo. To bih trebao sada kod kuće zaliječiti i nadam se da će brzo proći i da neće biti velikih problema. Ne bi trebala biti teža ozljeda, ne ‘otpada’ mi rame, ali ne mogu ni plivati niti pucati i dodavati se s loptom. Nadam se da ću za nadolazeće utakmice biti spreman, posebno do utakmice u Ligi prvaka s Pro Reccom u Genovi 22. veljače. Očekujem da ova ozljeda neće ostaviti traga na meni.

Recco u Genovi očekuje Juga 22. veljače, a potom 27. veljače Jug dočekuje Primorje u Gružu. Hoćete li biti spremni za dvije jake utakmice u pet dana nakon ozljede?
Nadam se da ću se dobro izlječiti i da ću biti spreman za obje utakmice. Neće biti lako. Pretrpan nam je raspored. Ipak, nadam se da će klupski doktor napraviti dobru terapiju i da ću dobro odigrati u tim važnim utakmicama.

Upisali ste sjajnu pobjedu nad Reccom u Ligi prvaka. Jesu li klubu nakon tog trijumfa porasli apetiti?
Svi znamo što predstavlja Recco, tako da sad kad smo ih pobijedili malo drukčije se gleda na sve. Ipak, znamo da moramo pobjediti sve domaće utakmice. Zasad nam dobro ide i nadamo se da bi s tim domaćim pobjedama i pokojom gostujućom prošli dalje. Apetiti možda i jesu porasli, ali to opet ništa ne znači. Imamo još dosta utakmica do kraja i još uvijek je sve otvoreno. Sigurno je da smo pobjedom nad Reccom dobili na samopouzdanju i vidjeli da možemo igrati i s najjačim ekipama.

Do kraja Lige prvaka zapravo ovisite o sebi i svojoj igri?
U pravu ste. Zasad smo sve dobro odradili i ovisimo samo o sebi. Očekuje nas i domaći susret s Primorjem, koje smo dobili u Rijeci. Sigurno nam neće biti lako svladati ih jer znamo kakva su momčad, trenutno po imenima možda čak i najbolja na svijetu. Ali nećemo se predati, dok god imamo šanse borit ćemo se i nadam se da ćemo se plasirati na završnicu u Barcelonu.

U ovoj sezoni klub je odlučio dati više prilike mlađim igračima. Koliko ste Vi osobno zadovoljni njihovim doprinosom? Osjećate li njihovu pomoć u bazenu?
Sigurno da sam zadovoljan jer su dečki iskoristili svaku priliku koja im je pružena. Naravno da se uvijek može bolje, ali sam zadovoljan s obzirom da je klub ove godine odlučio posvetiti se domaćim igračima, što je i inače godinama bila klupska politika. Prošle godine nije baš tako bilo, ali ove jest, i momci su opravdali očekivanja. Što bude više utakmica i što više budu igrali, bit će i bolji.

I za kraj pitanje o ambicijama u 2014. godini?
Nadam se da će godina biti što bolja, odnosno da ćemo doživjeti što manje poraza. Naravno, očekujem sva finala, i u prvenstvu i u Ligi prvaka. Vidjet ćemo što se može osvojiti jer nam je glavni konkurent u Hrvatskoj Primorje i njih neće biti lako pobijediti. Ipak, sport je takav da ne pobijeđuju uvijek favoriti pa se nadam da ćemo osvojiti pokoji trofej ove sezone.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist