AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

ANA HRNIĆ I VLADIMIR BAKIĆ O OTKAZIVANJU ITB BERLIN-A Turistička slika bit će jasnija nakon uskršnjih blagdana

ANA HRNIĆ I VLADIMIR BAKIĆ O OTKAZIVANJU ITB BERLIN-A Turistička slika bit će jasnija nakon uskršnjih blagdana
Berlin

Turističkim zajednicama i subjektima su zavezane ruke. Ne postoje mjere izvan onih koje je propisalo nadležno Ministarstvo, a koje bi privukle veći broj turista u našu zemlju. Bilo kakve aktivnosti, pojačano oglašavanje ili snižavanje cijena je uzaludno. Teško da će išta od navedenog motivirati ljude koji su zbog epidemije koronavirusa COVID-19 odlučili ne putovati natjerati na suprotno. Ovakav stav stručnjaka potvrdilo je i otkazivanje vodećeg svjetskog putničkog i turističkog sajma ITB Berlin.

Stanje neizvjesno

Upravo u Berlinu svi turistički dionici trebali su se okupiti i sagledati posljedice virusa koji je onemogućio nesmetan tijek turizma ne samo nekoliko zemalja ili kontinenata već čitavog svijeta. Među njima je i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije te grada Dubrovnika koja je na Berlinskom sajmu prisutna gotovo 20 godina u sklopu državnog štanda, a samostalno nešto kraće. Kotizacija od oko 100 tisuća kuna što uključuje zakup prostora, izradu dijela štanda, cijenu puta i boravak informatora, uplaćena je, a o organizatoru ovisi hoće li uložen novac biti vraćen.

— Čitava turistička industrija je poprilično uzdrmana prije sve zbog izostanka poslovnih razgovora koji se tamo odvijaju. To dodatno otežava ionako nimalo laku situaciju s epidemijom koronavirusa COVID-19. U fazi smo iščekivanja. Svaka prognoza je nagađanje, a ne neki pouzdani izvor koji bi mogao naslutiti što će se iz svega izroditi. Susreli smo se s nečim što nije vezano uz uobičajene tržišne prilike već je posrijedi zdravstveno-sigurnosni problem – komentira za čitatelje DuLista Vladimir Bakić, direktor županijske turističke zajednice.

Više u tiskanom izdanju DuLista koji je na vašim kioscima od srijede!

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist