Politika

“Aktualni sat neaktualne Šuice”

Grad Dubrovnik, na čijem sam čelu, djeluje sukladno mjerama koje je izrekla Upravna inspekcija Ministarstva uprave i u tu je svrhu uskladio način poslovanja, o čemu je u dva navrata izvijestio nadležni Odjel za inspekciju lokalne i područne regionalne samouprave ministarstva.

Druge nepravilnosti su u postupku ispravljanja i usklađivanja sa zakonskim propisima, pri čemu se također treba držati propisane procedure, a s kojom je Ministarstvo upoznato – reagirao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić na današnje pitanje saborske zastupnice Dubravke Šuice (HDZ) na aktualnom satu u Saboru. Odgovarajući na pitanje Šuice, podsjetimo, ministar Uprave Davorin Mlakar ustvrdio je kako je Ministarstvo protiv gradonačelnika Dubrovnika i drugih koji su se oglušili na njihove zahtjeve podnijelo prekršajne prijave. 

Zanimljivo je kako je Vlahušić reagiranje napisao i potpisao kao predsjednik Županijske organizacije HNS-a.  
 – HDZ-ova zastupnica Dubravka Šuica pokazala je kako je u ljetnoj stanci rada Sabora bila vrlo kreativna i predano radila na unapređenju života građana iz čije je izborne jedinice izabrana na saborsku dužnost te je i ove godine pokazala da jedino što u tom smislu zna poduzeti je podsjećati ministre u Vladi na ono što je ionako njihov posao.
 
Podsjećamo javnost kako je i 23. rujna 2010. godine, prije punih godinu dana, također tijekom aktualnog prijepodneva na zasjedanju Sabora, Šuica pozvala inspekciju Ministarstva uprave da izvrši nadzor nad službama Grada Dubrovnika. Čini se da s jednakom predanošću nije pratila sjednice Gradskog vijeća na kojima su vijećnici izglasali akte sukladno preporukama i nalozima Ministarstva uprave.
 
Početkom studenog iste godine službenici Ministarstva uprave obavili su uvid i potom 24. studenog dostavili Gradu Dubrovniku nalaz inspekcije po kojem su utvrđene manje nepravilnosti koje su s vremenom otklonjene, o čemu smo obavijestili Ministarstvo dopisom od 24. siječnja i 28. ožujka 2011. U međuvremenu je rasprava na sjednici Gradskog vijeća pokazala kako je to jedan od boljih inspekcijskih nalaza nad jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Naime, nalazi inspekcije nad Ministarstvima Republike Hrvatske rezultirali su pronalaskom sličnih nepravilnosti, o čemu je i sam ministar Mlakar govorio u intervjuu za jednu dnevnu novinu u veljači 2010. godine. Zanimljivo je istaknuti da je Vlada Republike Hrvatske na isplaćivanje neosnovanih Ugovora o djelu dnevno trošila čak 380 tisuća kuna o čemu je  pisalo nekoliko portala i dnevnih novina, a na što je upozoravao i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika. Ministar  Mlakar je u spomenutom intervjuu eksplicitno istaknuo kako za navedeno sklapanje Ugovora o djelu ne postoji konkretna sankcija te da je i u vlastitom Ministarstvu primoran angažirati vanjske suradnike ovim putem.
 
Danas, 28. rujna 2011. godine, saborska zastupnica Dubravka Šuica pozvala je inspekciju Ministarstva uprave da izvrši nadzor nad službama Grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik prekršajno prijavi. Do ovog trenutka u Grad Dubrovnik nije došla nikakva prekršajna prijava, a od nalaza inspekcije prošlo je deset mjeseci. Uvjereni smo kako je Ministarstvo uvidjelo da Grad Dubrovnik posluje sukladno Zakonima i pozitivnim pravnim propisima, a da nepravilnosti u poslovanju ispravlja – piše u svom reagiranju predsjednika Županijske organizacije HNS-a i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić.

 

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija